medjimurjepress@gmail.com

Dogradnja, jednosmjenska nastava i nova dvorana za 196 učenika

Župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek u utorak, 15. listopada 2019. godine potpisali su Sporazum o sufinanciranju dogradnje osnovne škole i dvorane u Domašincu čime će biti  omogućeno uvođenje jednosmjenske nastave i stvoreni uvjeti za kvalitetno obrazovanje 196 učenika koji pohađaju matičnu i područne škole.

Građevinska dozvola za radove je spremna, kao i sredstva iz općinskog proračuna, istaknuo je načelnik Općine Mario Tomašek te dodao da je sporazum prvi korak, nakon čega slijedi provođenje javne nabave, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja sljedeće godine. Dogradnjom škole bit će izgrađene 4 učionice za razrednu nastavu, 2 učionice za cjelodnevni boravak i popratne prostorije. „Kontinuiranim ulaganjem u infrastrukturu želimo da se u sve škole uvede jednosmjenska nastava i ostvare uvjeti za cjelodnevni boravak. Time želimo osigurati sve tehničke preduvjete za kvalitetno obrazovanje što je naša zadaća i odgovornost.“, naglasila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak.

Unatoč tome što škola trenutno nema odgovarajuće uvjete za tjelesnu i zdravstvenu kulturu i ostale sportske aktivnosti, ostvaruje izvrsne sportske rezultate te su učenici 7. i 8. razreda prošle godine bili županijski prvaci u nogometu, čime su ostvarili plasman na državno natjecanje, a redovno ostvaruju odlične rezultate u krosu, pohvalio je župan Posavec rekavši: „Školska sportska dvorana u Domašincu peta  je dvorana koju u protekle dvije godine gradimo u Međimurju, a drago mi je što općinska vlast aktivno podržava i sudjeluje u realizaciji ovog projekta. Mještani općine Domašinec, zahvaljujući aktivnostima mladih i brojnih udruga koje unose živost u cijelo Međimurje, zaslužuju adekvatne prostore.“

(eg)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*