Drava povezala Međimurje i Podravinu

U galerijskom prostoru zgrade Scheier traje izložba “Umjetnički tok i vizije emocija”, trojice umjetnika amatera Siniše Filipa Novaka iz Svetog Križa, Vladimira Bedekovića iz Koprivnice i Željka Petkovića iz Preloga.

Ostvarenju ove izložbe pripomogla je Međimurska županija, a svečani program otvorila je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, uz zamjenika Josipa Grivca. Ljubitelji umjetnosti nisu izostali, te je uz mnoge posjetitelje izložbi nazočila i Vesna Perišić-Kovač, viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Koprivničko-križevačke županije i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović.

Iako su amateri što se edukacije tiče, djela naših umjetnika odišu profesionalizmom i emocijama. Predstavljaju odličnu promociju, kako Međimurske županije, tako i susjedne Koprivničko-križevačke županije, te povezuju naše zavičaje i prirodu“, dodala je zamjenica Herman pri otvorenju izložbe. Siniša Filip Novak izrazio je svoje emocije u terakoti, koju kombinira sa drvom, kamenom i metalom, Željko Petković koristio je kamen i mramor, a tehniku slikanja na staklu prezentirao je Vladimir Bedeković. Trojicu umjetnika spojila je ljubav prema zavičaju, prirodnim ljepotama i rijeci Dravi, koja je geografska poveznica dva kraja.

Sami autori istaknuli su da ih iznimno veseli suradnja dviju županija, a izložena djela mogu se razgledati u zgradi Scheier do 20. kolovoza.

(J.Begić)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*