medjimurjepress@gmail.com

Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije

Krajem ožujka održana je Godišnja izvještajna skupština za 2018. godinu i Izborna skupština za novo četverogodišnje razdoblje. Iz izvještaja o radu vidljivo je da je to po rezultatima i održanim aktivnostima bila jedna od najuspješnijih godina u 35 godina samostalnog djelovanja Društva.

Uz predstavnike Zajednice tehničke kulture Međimurske županije i Zajednice tehničke kulture grada Čakovca, gosti na skupštini su bili i predstavnici varaždinskog Društva pedagoga tehničke kulture. Čestitali su domaćinima na postignutim rezultatima i obljetnici, te pozvali na nastavak izvrsne suradnje koja traje godinama i generacijama. Prethodno su 15 godina varaždinski i međimurski pedagozi tehničke kulture činili jedno Društvo.

Na skupštini je bio i predsjednik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture Mato Šimunović. Napomenuo je „DPTKMŽ je najaktivnije i najorganiziranije Društvo u Savezu, s izvrsnim rezultatima na državnim natjecanjima mladih tehničara i u Modelarskoj ligi, te s zapaženim rezultatima na natjecanju „Sigurno u prometu“, gdje članovi Društva aktivno sudjeluju u pripremanju učenika. Društvo je bilo izvrstan domaćin i organizator nekoliko godišnjih stručnih skupova „Primjeri dobre prakse“. Članovi Društva dali su doprinos u povećanju kvalitete sadržaja „Ljetnih škola pedagoga tehničke kulture“, „Škola za napredne učenike s područja tehničke kulture“, te angažmanu članova u radu raznih povjerenstava. Posebno je pohvalio organizaciju i provođenje zimskih i ljetnih kampova tehničke kulture za učenike. Obećo je pomoć Saveza u realizaciji programa ovogodišnjeg Ljetnog kampa za učenike, te u organizaciji radionica za članove Društva u Međimurskoj županiji. Pečat radu Saveza dao je i kolega Željko Medved, koji je od 2007. – 2015. godine bio predsjednik Saveza te je u rad Saveza unio niz pozitivnih iskustava iz rada međimurskog Društva.“

Na Izbornoj skupštini za predsjednicu Društva izabrana je Jelena Tuksar, zamjenica će joj biti Dubravka Žignić – Resman, tajničke poslove nastavit će obavljati Željko Medved, kao i blagajničke Zvonko Ljubić. U Izvršnom odboru Društva je i Branko Vujnović koji će kao voditelj Županijskog stručnog vijeća učitelja tehničke kulture Međimurske županije raditi na suradnji Društva i Vijeća.

Nadzorni odbor će činit Mladen Beuk predsjednik, članovi Goran Pleh i Franjo Jambrović. U Sud časti su izabrani Ružica Murk, Đorđe Grković i Enes Bektešević.

Na kraju sjednice Skupštine prikazan je film s ovogodišnjeg zimskog kampa tehničke kulture koji su snimili polaznici radionice Fotokino kluba Ivanovec i animirani film kojeg su izradili učenici polaznici radionice ŠAF-a.

Željko Medved, mag.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*