Edukacijski sastanak u Portugalu

PRELOG-PORTUGAL

Ravnateljica Knjižnice i čitaonice Grada Preloga Maja Lesinger te Nataša Novak, odgojiteljica savjetnica iz Dječjeg Vrtića Fijolica iz Preloga sudjelovale su na prvom edukacijskom sastanku u sklopu projekta The Old Tortoise’s Treasure Tales (Priče o blagu stare kornjače): Erasmus + 2018-1-BG01-KA201-047836, o financijskoj pismenosti predškolaca.

Od 5. do 7. veljače 2019. godine u organizaciji Silves School Group (Portugal) održano je nekoliko radionica za učitelje iz Hrvatske, Grčke, Italije, Litve, Bugarske, Rumunjske i Portugala. Polaznici su imali prilike slušati predavanja o povijesti te razvoju novca kao i metodičko predavanje o prenošenju matematičkih pojmova i znanja u kontekstu valuta i njihovih vrijednosti. Dok su edukatori spomenutih radionica bili profesori iz Silves School Group, praktikum iz informatike, na kojem su sudionici učili izraditi animacije, vodili su učenici 12. godine ESS Multimedijskog smjera.

Osim edukacijskih aktivnosti, polaznici su imali prilike upoznati predškolski i osnovnoškolski sustav u Portugalu te su posjetili vrtić, osnovnu i srednju školu, te njihove školske knjižnice. Knjižnica i Dječji vrtić Fijolica  su predstavili svoje zajedničke aktivnosti kao primjere dobre prakse na projektu, te na taj način otvorili ciklus aktivnosti i u drugim partnerskim ustanovama. Ravnateljica Knjižnice je održala i dva predavanja: o izradi digitalnih slikovnica te pisanju teksta za kratku dječju priču. Također je dogovoren termin sljedećeg organizacijskog sastanka koji će se održati početkom srpnja 2019. u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga. Knjižnica i Dječji vrtić Fijolica zajedničkim snagama i dalje nastavljaju projektne aktivnosti poučavanja djece predškolske dobi financijskoj pismenosti te utiru put inovativnoj praksi kako u knjižničarskoj tako i odgojiteljskoj struci.

(ž)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*