Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Europski kviz o novcu u Srednjoj školi Prelog!

Hrvatska udruga banaka tijekom Europskog tjedna novca 21. – 27. ožujka 2022., održala je 23.3.2022. godine treći puta „Europski kviz o novcu“ , online natjecanje za timove učenika od 13 do 15 godina. Na kvizu je sudjelovalo više od 100 osnovnih i srednjih škola te više od 1100 učenika (podijeljenih u 258 timova) iz 68 različitih gradova diljem Hrvatske.

Na kvizu je sudjelovalo 5 timova iz Srednje škole Prelog koji su ostvarili odlične rezultate:

  • gimnazijalci  – tim STRONG2WOMEN –  8. mjesto,
  • ekonomisti – tim HELLOKITTY17 – 9. mjesto,
  • ekonomisti – tim PRILOCKIDECKI5 – 10. mjesto,
  • gimnazijalci – tim OPASNIBANDITI69 – 12 mjesto i
  • turističko-hotelijerski komercijalisti – tim STRUMPFOVI4– 13. mjesto.

Za Europski kviz o novcu pripremali smo se rješavajući razne kvizove za vježbu koje je pripremila Hrvatska udruga banaka, kako bi učenici imali potrebna znanja o novcu, procesu uvođenja eura i ostalim temama iz područja financija. Osim toga, pomoglo nam je i učenje o sigurnosti na internetu na satovima informatike.

Timove su za natjecanje pripremale njihove mentorice: Dragica Koštarić, prof. izvstan savjetnik, Darinka Mustač, prof. mentor, Mirela Petković, prof. savjetnik uz informatičku pomoć Danijele Naranđa, prof. mentor.

„Europski kviz o novcu je projekt Europske bankovne federacije čiji je cilj učenjem i pripremama za kviz poboljšati financijsku pismenost djece i mladih diljem Europe. Spaja online učenje o osobnim financijama i natjecanje svih prijavljenih timova, iz različitih učionica u isto vrijeme.“

U izvješću nakon održanog kviza od Hrvatske udruge banaka dobili smo posebnu pohvalu kao škola, jer su naša četiri tima u jednom trenutku natjecanja zauzimala prva četiri mjesta.

Tekst pripremila: Dragica Koštarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja