medjimurjepress@gmail.com

Festival kazališnih amatera Međimurja

  • 13.04. – 15.4. 2018., FESTIVAL KAZALIŠNIH AMATERA MEĐIMURJA

I ove godine Grad Prelog je domaćin Festivala kazališnih amatera Međimurja – KAM. U tri dana (13.,14. i 15. travnja) koliko će trajati, na pozornicu Doma kulture izaći će kazališni amateri iz cijelog Međimurja.

Županijski žiri u sastavu Igor Ružić, kazališni kritičar, Barbara Rocco, glumica i redateljica i Sanja Nikčević, prof.dr.sc, teatrologinja će odgledati ukupno 20 predstava te izabrati najbolju koja će u mjesecu svibnju predstavljati Međimurje na Državnom festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji se održava se na dvije lokacije: u Pazinu od 11. do 13. svibnja i u Vodicama od 25. do 27. svibnja gdje će ujedno biti i proglašenje pobjednika.

Osim izbora najbolje predstave, županijski žiri će kao i prethodnih godina odabrati: Najbolju žensku i mušku ulogu festivala, Najbolju sporednu žensku i mušku ulogu ze Najbolju režiju. Nagrada za Najbolji novi amaterski dramski tekst i ove godine dodjeljuje se prema posebnoj proceduri. Tekstovi, njih osam, koji su prema Pravilima Festivala KAM zadovoljili kriterije poslani su u izvornom obliku na čitanje i selekciju. Članica žirija zadužena za dodjelu nagrade je prof. dr. sc. Sanja Nikčević.

(žs)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*