Festival kazališnih amatera Međimurja od 7. do. 9. travnja u Domu kulture Grada Preloga

Grad Prelog domaćin je Festivala kazališnih amatera Međimurja. U tri dana koliko će trajati, na pozornicu Doma kulture izaći će kazališni amateri iz cijelog Međimurja.
Županijski žiri odgledati će ukupno 20 predstava te izabrati najbolju koja će u mjesecu svibnju predstavljati Međimurje na Državnom festivalu hrvatskih kazališnih amatera. I ove godine Državni festival održava se na dvije lokacije: u Pazinu od 12. do 14. svibnja i u Vodicama od 26. do 28. svibnja gdje će ujedno biti i proglašenje pobjednika.
Osim izbora NAJBOLJE PREDSTAVE  županijski žiri će kao i prethodnih godina odabrati: NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU FESTIVALA, NAJBOLJU MUŠKU ULOGU FESTIVALA, NAJBOLJU SPOREDNU MUŠKU i ŽENSKU ULOGU i NAJBOLJU REŽIJU. 
Nagrada za NAJBOLJI NOVI AMATERSKI DRAMSKI TEKST i ove godine dodjeljuje se prema posebnoj proceduri. Tekstovi, njih jedanaest, koji su prema Pravilima Festivala KAM zadovoljili kriterije poslani su u izvornom obliku na čitanje i selekciju. Članica žirija zadužena za dodjelu nagrade je prof. dr. sc. Sanja Nikčević,
(t)
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*