GLOBE grupa Srednje škole Prelog u posjetu gradonačelniku

U utorak, 12. ožujka 2019. godine, učenice GLOBE grupe Srednje škole Prelog, Nika Sraka, Maja Hozjak i Katarina Hozjan, zajedno sa svojim mentoricama, profesoricama Valentinom Pirc Mezga i Majom Labaš Horvat, posjetile su gradonačelnika Ljubomira Kolareka te ga upoznale sa projektom na kojem su radile proteklih nekoliko mjeseci te kojim će se predstaviti na Međužupanijskoj smotri GLOBE škola, a nadaju se i na Državnoj smotri u svibnju.

Riječ je o korelaciji godišnje temperature vode s temperaturom zraka, a učenice je zanimalo utječu li klimatske promjene na porast temperature vode rijeke Drave.

Učenice su gradonačelniku objasnile da ih je zanimalo raste li temperatura vode rijeke Drave paralelno sa porastom temperature zraka te su zajedno sa njime raspravljale o tome je li temperatura vode na našoj postaji rasla s obzirom na trend globalnog zatopljenja, je li vodostaj rijeke Drave imao utjecaj na porast/pad temperature vode te koliki je prosječni porast temperature vode u proteklih 10 godina.

Gradonačelnik je, kao i svake godine, pažljivo saslušao njihovo izlaganje te im dao i eventualne prijedloge za neke nove projekte koji bi ponovno bili usmjereni na probleme vezane uz lokalno stanovništvo, kao što je problem sa komarcima, čime se GLOBE-ovci od ove godine i bave.

(žs)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*