Godine prijateljstva na koncertu u Glazbenoj školi u Varaždinu

Slavljenički program varaždinske Glazbene škole uz 190. godišnjicu osnutka, nakon velikog open air koncerta učenika i profesora sa NuSynergetic orkestrom na Franjevačkom trgu u srijedu, nastavljen je na kraju drugog tjedna nove nastavne godine i zanimljivim koncertom koji je pokazao kako profesori Glazbene škole njeguju prijateljske odnose sa svojim učenicima, koji traju i nakon što mladi glazbenici napuste svoju glazbenu školu.

Takvim se prijateljstvima mogu pohvaliti profesori klavira Lea i Predrag Šantek koji su u slavljeničkoj godini škole pripremili koncert upravo pod nazivom „Godine našeg prijateljstva“ okupivši na njemu i svoje kolege i učenike. „Sa svim našim bivšim učenicima u neraskidivim smo bliskim odnosima, a ponosni smo i kada kažu kako ih uz nas i Glazbenu školu vežu najljepše uspomene. Neki od njih studiraju na prestižnim muzičkim akademijama diljem Europe, a neki su već i zaposleni. Neki su uspjeli doći na koncert, drugi rade pa nisu, ali eto s nama su bili putem video linka iz Londona, Beča, Bonna i Pariza“, istaknuli su profesori Šantek, ponosni što su se na ideju njihovog prijateljskog koncerta s veseljem odazvale kolegice Melanija Gradečak, profesorica flaute i Petra Horvat, profesorica saksofona, kao i njihovi bivši i sadašnji učenici i učenice-Dora Petković, Lana Bubaš, Vjekoslav Levačić, Mario Buljan, Mia Mihalić, Igor Horvat Josip Jagušić, Marko Biškup, Marko Gašparović,  Helena Herman, David Vuković, Patrik Zamuda, Julijan Martinčević, Lucija Čehok i Marko Matajič.

Prijateljski koncert bio je i prilika da neki od njih zasviraju sa svojim omiljenim profesorima ili se predstave solo nastupima izvodeći djela od baroka, klasike, romantizma, skladbi nastalih u 20. stoljeću do današnjih dana. Inače, upravo pod

mentorskim vodstvom Lee Šantek, koja se ističe kao uzorna i omiljena nastavnica, brojni su njeni učenici ostvarivali iznimna postignuća na natjecanjima. Pripala su joj i tri Oskara znanja, kao i nagrada za naujspješnijeg pedagoga na Međunarodnom natjecanju u Italiji.

Predrag Šantek iza sebe ima čitav niz koncertnih nastupa i suradnje s eminentnim dirigentima, čest je član žirija na pijanističkim natjecanjima i festivalima i dugogodišnji član žirija Varaždinskih baroknih večeri. Emotivan i glazbom ispunjen susret publici je u Glazbenoj školi donio čitav niz glazbenih iznenađenja i još jednom dokazao ono što će reći zasigurno svi bivši učenici slavljeničke škole-dani u Glazbenoj školi pamte se za cijeli život, uspomene i prijateljstva iz škole s dugom tradicijom traju doživotno s glazbom kao neraskidivom vezom.

(Sanjaj Buhin)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*