Izložba Ogranka Matice hrvatske Čakovec u zgradi županije

Povodom održavanja Dana Međimurske županije danas je u prostoru Međimurske županije postavljena i otvorena izložba izdanja Ogranka Matice hrvatske Čakovec. Tom prilikom okupljenima su se obratili prof. Ivan Pranjić predsjednik Matice u Čakovcu i v.d. Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport dr.sc. Blaženka Novak.

Ivan Pranjić je naglasio važnosti nakladničke djelatnosti Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, izložbenih djelatnosti, ali i brojnih drugih promotivnih i obljetničkih aktivnosti, uz provedbu književni natječaj za mlade. Ujedno je uz zahvalu podršci koju radu Matice pomaže Međimurska županija, pozvao je na promociju knjige Josipa Črepa Međimurci u svjetskim ratovima koja će se održati 26. travnja 2019. (u petak) u Domu sindikata u Čakovcu u 18 sati.

Blaženka Novak pozdravila je otvaranje ove izložbe u prostoru županije. Istakla je vrijednnost izdavačke djelatnosti Matice pogotovo knjiga povijesne vrijednosti koje imaju izuzetnu korist za naš kraj. Posebno je naglasila onaj dio izdanja Matice, koji omogućava izdavanje knjiga onim ljudima kojima pisanje i književnost nije osnovna životna preokupacija ili djelatnost. Upravo stoga, podrška Međimurske županije je neupitna, jer ne malim  sredstvima proračuna podržava cjelokupnu izdavačku djelatnost, a time i kulturnu vrijednost našeg kraja.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*