medjimurjepress@gmail.com

Izložba “Utvrda u žlici”

Muzej Međimurja Čakovec je od 2013. godine organizator arheoloških iskopavanja i geofizičkih istraživanja ostataka utvrde čakovečkoga Starog grada.

Sa svrhom upoznavanja šire javnosti s dosad postignutim rezultatima arheoloških sustavnih radova, ali i s namjerom upoznavanja građanstva s graditeljskom poviješću i vrijednošću sklopa čakovečkoga Starog grada, Muzej Međimurja Čakovec 25. rujna organizira otvorenje arheološke izložbe pod nazivom Utvrda u srebrnoj žlici. Izložba se sastoji od plakata koji kroz niz tekstova, fotografija, planova i povijesnih prikaza sadržavaju informacije o povijesti gradnje utvrde, tijeku arheoloških istraživanja te valorizaciji i interpretaciji njihovih rezultata, a posjetitelji će ujedno imati priliku po prvi put vidjeti i rijedak nalaz srebrne žlice s urezanim grbom Zrinskih, otkrivene 2015. godine prilikom arheoloških iskopavanja sjevernoga opkopa. Ovaj izuzetan arheološki nalaz iz druge polovice 16. stoljeća, bio je osobno vlasništvo nekog od članova ove poznate plemićke obitelji, a ubraja se među najvrijedniju građu fundusa Muzeja Međimurja Čakovec.

Otvorenje će biti upriličeno u Izložbenom salonu MMČ-a, 25. rujna u 19 sati, a izložbu će biti moguće razgledati do 15. studenog.

Maša Hrustek Sobočan

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*