medjimurjepress@gmail.com

Izložba De_Stabilizacija autora Gilda Bavčevića

Online izložba od 29.lipnja do 9.srpnja 2020. na scheier.hr webu

Kritika suvremenog društva i društveni aktivizam su teme koje se na mnogo načina isprepliću s umjetničkim nastojanjima danas. Izložba De_Stabilizacija je upravo ovakvo nastojanje koje nas na multimedijski način suočava s aktualnim socijalnim, političkim i ekološkim problemima.

Multimedijalna izložba De_Stabilizacija umjetnika Gilda Bavčevića bit će dostupna online na web stranici scheier.hr od ponedjeljka, 29. lipnja, u 18 sati pa sve do ponoći u petak, 9. srpnja 2020. godine.

Kratko online otvorenje s autorom izložbe Gildom Bavčevićem i koordinatoricom društveno-kulturnih i umjetničkih programa Kristinom Pongrac održat će se na Scheier Facebook stranici u ponedjeljak, 29. lipnja 2020. godine s početkom u 18 sati.

Svi zainteresirani će više o ovoj izložbi, društveno-angažiranoj umjetnosti, autoru i njegovom radu moći saznati na javnom razgovoru s umjetnikom koji će se moći pratiti online u četvrtak, 2. srpnja 2020. s  početkom u 17 sati na Scheier Facebook stranici.

Izložbom De_Stabilizacija autora Gilde Bavčevića predstavit će se 8 video radova koji daju kratke prikaze stava umjetnika prema društvu te izgrađuju narativ koji promatrača stavlja u ulogu aktivnog sudionika.

Radovi ove izložbe promatrača će uvesti u svojevrsnu intervenciju u realnosti i motiv „de_stabilizacije“  koji nas izmiče iz uljuljkanosti i stabilnosti. Ono što smo kao buđenje doživjeli kroz socijalno distanciranje uoči pandemije virusa ovaj umjetnik radi kroz svoje umjetničke videoradove performansa.

Zvuk otkucaja srca i univerzalna unutrašnja snaga koju moramo usvojiti kao stalnu intimnu, društvenu potrebu i odgovornost da zaštitimo živote drugih, očuvamo zajedničku sredinu, hrabro se odupremo svakom tko na bilo koji način želi to uzurpirati ili oduzeti“ o izložbi De_Stabilizacija ističe kustos Miroslav Karić.

Gildo Bavčević je multimedijalni umjetnik iz Splita koji se bavi različitim oblicima društveno angažirane umjetnosti: od performansa do filmskih projekata, video umjetnosti i muzike, snimanja i uređivanja zvuka i slike i produkcije muzike. Autor je brojnih performansa, video instalacija, kratkih filmova, kao i zvuka u nekoliko dugometražnih filmova.

Valentina Nedeljko

 

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*