Međimurje Press
Izložbe

Izložba dr. Danijela Režeka

Dr. sc. Danijel Režek poznat je u rodnom Međimurju kao poduzetni gospodarstvenik koji se uvijek iznova potvrđivao na rukovodećim funkcijama uglednih privrednih subjekata na kojima je ostvario zapažene poslovne rezultate u domovini ali i izvan nje.

Tijekom dugogodišnje uspješne poslovne karijere dr. Režek pokazivao je i veliko zanimanje za kulturu i umjetnost. Osim sakupljanja slika i skulptura suvremenih hrvatskih umjetnika postao je pasionirani sakupljač suvenira s motivom bika.

Priča je započela 1961. u Poljskoj kada mu je pozornost privukla crno- bijela porculanska figurica spomenute životinje. Bila je to ljubav na prvi pogled, a nabava sličnih suvenira nastavila se tijekom godina na poslovnim i privatnim putovanjima diljem svijeta.

Dio djela iz svoje zbirke dr. Danijel Režek poklonio je Gradu Prelogu te će ih predstaviti na izložbi u Muzeju Croata insulanus Grada Peloga. U Zbirci se nalaze i djela djela hrvatskih kipara u velikom rasponu, od klasika Dušana Džamonje, Vojina Bakića, Velibora Mačukatina preko keramičara Hanibala Salvara do mlađih autora poput Vesne Bašljan i drugih.

(ž.s.)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja