Međimurje Press
Izložbe

Izložba slika autorice Gordane Špoljar Andrašić: „Green and the space between“

Izložba predstavlja recentne radove kojima autorica nastoji prikazati  trajni  suodnos između  prirode i čovjeka, fokusirajući se na stablo.

Niz od tridesetak radova manjeg formata i desetak većih radova te  audio-vizualna projekcija čine konceptualnu cjelinu kojom se nastoji, naoko jednostavnim i nepretencioznim  likovnim govorom istaći jednostavnost  i ljepotu života (prirode). 

Gordana Špoljar Andrašić (1965.) samostalna je umjetnica iz Koprivnice. Diplomirala je povijest umjetnosti i etnologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1993. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnica (HZSU), Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) u Zagrebu i Atelijera Koprivnica (AK). Priredila više od šezdeset samostalnih izložbi i sudjelovala na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Čakovečkoj publici predstavila se 2003. samostalnom izložbom u Centru za kulturu  te 2018. kao jedna od sudionica  kulturno-umjetničkog projekta „Kulturoš“ predstavljenog u Muzeju Međimurja. O njezinu radu publicirana je monografija „Gordana Špoljar Andrašić – Stabla“ (2003.) autorice Draženke Jalšić Ernečić  i  umjetnička knjiga „Memorabiliar“ (2017.) autorice Ive Körbler. 

Maša Hrustek Sobočan, dipl. pov. umj.

Ravnateljica, viša kustosica

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja