Otvorena izložba u Osnovnoj školi Goričan – „Junaci hrvatske slobode“

Povodom dvadeset i šeste godišnjice oslobođenja Karaule „Marko Kovač“ Goričan, u hodniku Osnovne škole Goričan otvorena je izložba „Junaci hrvatske slobode“ – Sjećanje na domovinski rat 1990. – 1996.

Izložba prikazuje ratni put specijalne policije Roda kroz Domovinski rat, a cilj je slikama dočarati i upoznati širu javnost o učešću međimurskih i varaždinskih Roda u ratu.

Uvodni govor održao je ravnatelj škole Zlatko Varošanec, u kojem je pozdravio sve prisutne te se zahvalio što se upravo ova izložba nalazi u školi gdje učenici i učitelji imaju prilike vidjeti što se događalo tih ranih devedesetih godina.

Ratni zapovjednik, general u mirovini, Goran Mihalić ispred udruge RODA predstavio je izložbu svim prisutnima. Izložba ratnog puta prikazuje koliko su truda i života uložili Međimurci, Podravci i Zagorci da bi oslobodili Hrvatsku te da bi Republika Hrvatska bila međunarodno priznata. Nada se da će učenici iz ovih fotografija naučiti povijest te istinu Domovinskog rata. Da bi izložba bila dostupna svima diljem Međimurske i Varaždinske županije, poseban doprinos dalo je Ministarstvo branitelja na čelu s ministrom Tomom Medvedom te tajnik udruge Roda Ivo Loborec.

Izložbu je otvorio predsjednik Udruge branitelja iz Goričana, Mladen Magdalenić, a prvi su je imali prilike razgledati učenici Osnovne škole Goričan.

Stalni postav izložbe inače se nalazi u Muzeja Međimurja, a povodom ove proslave, privremeno je premještena u Goričan.

Izložba otvorena i besplatna za sve posjetitelje u sljedećih 10 dana, stoga iskoristite priliku i posjetite izložbu!

(V.Gudlin)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*