medjimurjepress@gmail.com

Otvorenje online izložbe u ponedjeljak, 8. lipnja 2020.

Ako je itko pozvan da na suvremeni način u novorastućem, avangardnom mediju strip-novele dnevničkog tipa progovori toplo, ljudski angažirano za čovjeka, kojeg ratovi gone s vjekovnih ognjišta, onda je to nesumnjivo Helena Klakočar.

                                 mr.sc. Branka Hlevnjak, povjesničarka umjetnosti

Pogledajte online izložbu ZID MEDITERAN / Cenzura ili korektura? te pratite online predavanje GRANICE POLITIČKE KOREKTNOSTI / što se može naučiti pri radu na istraživačkom projektu i Javni razgovor o strip umjetnosti s akademskom slikaricom i crtačicom stripova Helene Klakočar – Vukšić.

Online izložba ZID MEDITERAN / Cenzura ili korektura? će biti otvorena na web stranici Scheier od ponedjeljka, 8. lipnja pa sve do petka 18.lipnja 2020. Sastoji se od originalnih crteža za grafičku reportažu sudjelovanja broda A.Mohorovičić BŠ-72 u FROTEX-ovoj misiji Triton sa zadaćom čuvanja granica EU i spašavanju migranata na Mediteranu.

Online predavanje “GRANICE POLITIČKE KOREKTNOSTI / što se može naučiti pri radu na istraživačkom projektu” će se održati na Scheier Facebook stranici (Facebook Live Stream) u srijedu, 17. lipnja 2020. u 18 sati. Autorica izložbe će ovom prilikom predstaviti pregled razvoja grafičke novele Zid Mediteran te konkretni proces i izazove u umjetničkom istraživanju.

Online Javni razgovor o strip umjetnosti s Helenom Klakočar bit će održan na Scheier Facebook stranici (Facebook Live Stream) u četvrtak 10. travnja 2020. u 17:00 sati. Svi oni koji se priključe ovom online javnom razgovoru moći će saznati nešto više o strip umjetnosti u Europi i Hrvatskoj, angažiranoj umjetnosti i umjetničinim preporukama stripova i grafičkih novela.

Autorica izložbe Helena Klakočar je samostalna umjetnica, a njezin primarni fokus su ilustracije grafičke novele, video umjetnost i grafičko oblikovanje.

Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te je u Nizozemskoj diplomirala slikarstvo i filmsku animaciju na Beeldende kunst Academie,Tilburg. Njezin dugogodišnji rad obuhvaća vođenje likovnog programa u Galeriji SC, Intermedijalne Grupe ZZOT te kreativnih radionica s tražiteljima azila u Amsterdamu. Realizirala je brojne samostalne i grupne izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu, a gostovala na festivalima u Nizozemskoj, Francuskoj, Italiji, Finskoj, Sloveniji, Srbiji i BiH.

Na jednoj od najvećih svjetskih manifestacija posvećenih stripu, Internacionalnom festivalu stripa u Angoulemeu njena knjiga Nemirno more osvojila je nagradu za najbolju knjigu u kategoriji stranih autora te nagradu radija France INFO za spajanje reportaže i vizualnog pripovijedanja.

Izložba ZID MEDITERAN / Cenzura ili korektura?

Helena Klakočar – Vukšić

8-18. lipnja 2020.

Scheier Web

Predavanje Granice političke korektnosti

ponedjeljak, 8. lipnja 2020. u 18 sati,

Scheier Facebook

Javni razgovor o strip umjetnosti s Helenom Klakočar

četvrtak 4. lipnja 2020. u 17 sati

Valentina Nedeljko

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*