Međimurje Press
Izložbe

Virtualno otvorenje tematske izložbe “Falat zemlje šteri ima dušu…”

Zbog novonastale epidemiološke situacije po prvi puta na ovakav virtualni način predstavljamo otvorenje naše tematske izložbe.

Radi se o opusu poznatog skladatelja i građevinskog inženjera Ljuboslava Ljube Kuntarića (Čakovec, 1925. – Volosko, 2016.). Izložba nosi naziv “Falat zemlje šteri ima dušu…” i prezentira impozantan opus autora, njegov umjetnički duh, golemu svestranost i predanost u projektiranju i skladanju njegovu te materijalnu ostavštinu.

Široj je javnosti poznati kao autor bezvremenske pjesme iz pedesetih godina “Ta tvoja ruka mala” u interpretaciji Ive Robića, međutim njegova je domena bila znatno šira – pisao je glazbu za operete, opere, mjuzikle, kazališne predstave, glazbu za film te koncertne, zborske, dječje, klapske, tamburaške i mandolinske melodije svjetovne i sakralne tematike.

Laureat je brojnih nagrada za doprinos glazbenoj kulturi koja mu je zasigurno davala dodatnu motivaciju za daljnje umjetničko izražavanje.

Na virtualnom otvorenju govore:
– Maša Hrustek Sobočan, ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec,
– Antun Tomislav Šaban u ime Hrvatskog društva skladatelja,
– Jadranka Čubrić u ime Hrvatske glazbene unije te
– Tajana Vidović, autorica izložbe, kustosica Kulturno-povijesnog odjela Muzeja

Uz to priredili smo vam i mali uvid u postav izložbe za koji vjerujemo da će vas potaknuti da posjetite izložbu te doživite pravu glazbenu oazu!

Muzej je otvoren za posjetitelje svakim radnim danom od 07.00 – 15.00 sati te vikendom od 10.00 – 14.00 sati.

Uživajte i dobro nam došli!

Muzej Međimurja

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja