medjimurjepress@gmail.com

KLAVIRSKI TRIO DUBROVNIK – koncert – Tribina ČČ 24. listopada 2019.

Trio je osnovan je 2008. godine kao rezultat dugogodišnjeg prijateljstva troje glazbenika, koji se mogu pohvaliti brojnim i raznovrsnim uspjesima u svojim samostalnim karijerama. Po mišljenju publike i kritike, trio se od prvog predstavljanja pokazao kao izuzetan spoj jakih individualnosti čiji zajednički umjetnički izričaj, sugestivnost i senzibilitet rezultiraju snažnim glazbenim doživljajem!

Već u prvoj sezoni djelovanja imali su vrlo uspješan nastup na Porečkom ljetu 2009. u Eufrazijevoj bazilici gdje se okupio niz vrhunskih umjetnika poput Iva Pogorelića, Stefana Milenkovića…

Među brojnim nastupima izdvaja se koncert u Pečuhu, gdje su s velikim uspjehom predstavili Hrvatsku na manifestaciji ‘Pečuh-europska prijestolnica kulture 2010’.

Godine 2013. predstavljali su Hrvatsku na Međunarodnoj konferenciji ESTA u Oxfordu s djelima hrvatskih autora 20. st.

Repertoar trija pokriva sve stilove i razdoblja od baroka do suvremenih skladatelja preferirajući glazbu kasnog romantizma i 20. st., kao i mlađe generacije hrvatskih kompozitora od kojih su neki posvetili svoja djela Klavirskom triju Dubrovnik.

U izdanju Croatia Recordsa 2015. su snimili CD Tango to go sa najznačajnijim djelima hrvatskih skladatelja 20. st. (Bjelinski, Matz, Papandopulo) te skladbom dubrovačkog skladatelja mlađe generacije Petra Obradovića po kojoj je CD dobio naziv.

Od svog osnutka 2009. u sklopu manifestacije Lopudsko ljeto trio organizira seriju koncerata ozbiljne glazbe na kojem redovito i nastupa.

Ulaznica: 50,00 kuna, učenici (10 i više), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više) 30,00 kuna

(CZK)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*