Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Knjiga Damira Ljubičića, „Lovačko društvo „Prepelica“ Prelog!

U sklopu sajma Agro Arca, u prostoru Hotela Panorama u Prelogu, u petak 13. svibnja, predstavljena je knjiga Damira Ljubičića, „Lovačko društvo „Prepelica“ Prelog – prilozi povijesti društva 1945. – 2010.”.

Knjigu je predstavio autor Damir Ljubičić, koji je u predgovoru knjige, između ostalog zapisao: „Neprekinuti niz više od 70 godina rada i djelovanja Društva nedvojbeno ukazuje na njegov uspješan rad, a djelatnost se uvijek i iznova potvrđuje kao privlačan sadržaj rada. Veliki broj članova Društva, učlanjenih u različitim vremenskim razdobljima, potvrđuje organizaciju koja je znala odgovoriti na sve izazove i zahtjeve vremena, zadržavajući uvijek bit svoga postojanja – zaštitu i brigu o prirodi i divljači.

Različitim oblicima organiziranosti, pravilima o obvezama i pravima svojih članova, slijedeći i usvajajući nova saznanja o prirodi – ulozi i mjestu lovca u njoj, tražeći uvijek i iznova nove putove svoga djelovanja i razloge postojanja. Društvo je i danas prihvaćeno i potvrđeno kao nezaobilazan i cijenjen čimbenik u provođenju i razvoju lovstva u Međimurju“. Uz autora Damira Ljubičića, o nastanku knjige govorio je i njezin idejni začetnik Mladen Mezga, posebno zahvalivši svima koji su pomogli u njezinom stvaranju. Svim su se gostima i uzvanicima obratili i predsjednik Međimurskog lovačkog saveza Ljubomir Grgec te saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, koji je istakao važnost Lovačkog društva Prepelica za razvoj Preloga. Predstavljanju knjige nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, kao i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja