Koncert Čarobne frule ove subote u Dekanovcu

KONCERT JE DIO PROJEKTA  “FURJONOVA ZVIEZDA”

U subotu, 20. listopada 2018., u Domu kulture Dekanovec s početkom u 18.00 sati, održat će se drugi koncert projekta nastupom Zbora ČAROBNA FRULA iz Zagreba.

Tradicijski napjevi Florijana Andrašeca u obradama suvremenih skladatelja“ koji za cilj ima, kroz koncerte zborske glazbe, promovirati nasljedstvo poznatog pučkog pjesnika i glazbenika Florijana Andrašeca. Na svakom koncertu projekta izvode se novokomponirane skladbe naših istaknutih skladatelja inspirirane napjevima Florijana Andrašeca. Idejni začetnik i autor projekta je Nikola Sebastian Jambrošić, magistar glazbe iz Dekanovca.

Istaknuti zagrebački zbor ČAROBNA FRULA nastupao je na najznačajnijim zborskim natjecanjima kao što su Svjetske zborske igre i Grand Prix of Nations. Ukupno su osvojili 48 nagrada na međunarodnim zborskim natjecanjima. Imaju više od 550 nastupa u inozemstvu i diljem Lijepe naše. Dosad su nastupali u Italiji, Belgiji, Austriji, Poljskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Španjolskoj, Francuskoj, Latviji, Turskoj, SAD-u, Južnoj Koreji, Kini i Južnoj Africi. Dirigent zbora je muzikolog i skladatelj Marijan Milić.

Na koncertu u Dekanovcu zbor će u tri dijela predstaviti skladbe svog širokog repertoirea. U prvom dijelu izvest će hrvatske domoljubne skladbe Ivana Zajca i Jakova Gotovca, u drugom hrvatske narodne pjesme, među kojima su i dvije nove skladbe Florijana Andrašeca u obradi Marijana Milića, dok će u trećem dijelu zbor predstaviti lepezu svog popularnog i jazz programa.

Ulaz na koncert je slobodan!

Priliku za neponovljiv glazbeni doživljaj omogućili su Općina Dekanovec, Institut “Ars musica“, KUU Florijan Andrašec uz potporu Međimurske županije i Ministarstva RH.

Dobro došli u Dekanovec!

Više informacija možete pronaći na www.arsmusica.hr/furjonovazviezda

Florijan Andrašec (1888.1962.) Rodom iz Dekanovca, tijekom svog životnog vijeka usko je surađivao s poznatim hrvatskim glazbenicima kao što su Vinko Žganec, Miroslav Vuk-Croata, Krsto Odak i dr., stvarao je i sakupljao melodije, napjeve i različite vrste književno vrijednih tekstova. Andrašec tako ima veliki značaj na području svog rodnog mjesta Dekanovca, Međimurske županije kao i Republike Hrvatske u kontekstu pučke tradicijske kulture.

(Nikola Sebastian Jambrošić)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*