Koncert marijanskih pjesama u organizaciji Društva žena Gornji Kraljevec

Pjevajmo, pjevajmo Mariji“ naziv je koncerta sakralnih marijanskih pjesama održanog u župnoj crkvi Uzvišenja Svetoga Križa u Vratišincu u organizaciji Kulturno umjetničke udruge „Društvo žena Gornji Kraljevec“.

Na sam blagdan Gospe Snježne predstavilo se jedanaest zborova: Udruga za promicanje kvalitete života „Turen“Podturen, KUD „Katruže“ Ivanovec, Muška vokalna skupina „Sveti Juraj na Bregu“, KUD „Mura“ Novakovec, Mješoviti pjevački zbor „Dr. Vinko Žganec“ Vratišinec, KUD Mačkovec, Udruga žena Sivica, Crkveni župni zbor Uzvišenja sv. Križa Vratišinec, KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec“, KUD „Sloga“ Gornji Miklouš i PS„Hrvatska žena“ Garešnica.

Povodom susreta zborova župna crkva bila je ispunjena do zadnjeg mjesta, a koncertu su prisustvovali i župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić.

Peti je ovo koncert koji se održava u Vratišincu jer se upravo u župnoj crkvi Uzvišenja Svetoga Križa nalazi oltar Gospe Snježne iz 1522. godine, odnosno jedna od najstarijih umjetničkih slika u renesansnom stilu na našem području. Vrijedne članice Društva žena Gornji Kraljevec, pod vodstvom predsjednice Štefanije Jambrošić, iskazale su se organizacijom koja je iz godine u godinu sve bolja.

Koncert je zaokružen blagoslovom župnika Pavla Mesarića i zajedničkom izvedbom pjesme „Rajska djevo, kraljice Hrvata“, nakon čega je uslijedilo druženje u društvenom domu u Gornjem Kraljevcu.

(e.g.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*