medjimurjepress@gmail.com

Koncert učenika Glazbene škole u Varaždinu na Varaždinskim baroknim večerima

Nastupiti uz orkestar tijekom školovanja, san je svakog učenika glazbene škole. Na audiciji izabranim učenicima Glazbene škole u Varaždinu, pružila se prilika da svoj talent i znanje pokažu na koncertu sa Varaždinskim komornim orkestrom posljednjeg dana 49. Varaždinskih baroknih večeri.

Tako će se u utorak, 1. listopada 2019. u Varaždinskoj katedrali s početkom u 20.00 sati na koncertu predstaviti 21 mladih glazbenik. Matej Ratković, Dora Rebernik, Jan Borak, Luna Obadić, Tena Benjak, Luka Jalšovec i Patrik Podgorelec na klaviru, pjevačice Klara Blažunaj i Tia Pikija, Dora Kukec, Paula Malbašić, Vid Ilčić, Adela Žganec, Marija Skender, Tomislav Čampa i Patrik Bedeković na gudačim instrumentima, Ana Tukša na gitari, Franjo Novak, Doroteja Hegeduš, Lucija Horvat i Ines Vrdoljak sa puhačkog odjela Glazbene škole u Varaždinu, uspješno su uz pomoć svojih mentora položili audiciju i dobili priliku nastupiti uz proslavljeni Varaždinski komorni orkestar. Na koncertu će biti zastupljeni gotovo svi odjeli Glazbene škole u Varaždinu, a mladi glazbenici koji će se predstaviti, učenici su osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Za učenike je koncert poput ovog izuzetno motivirajući, a već je postao tradicija Varaždinskih baroknih večeri i Glazbene škole u Varaždinu.

SANJA BUHIN

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*