Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Korisnost edukacije od malih nogu!

U I. OŠ Čakovec predstavljena bojanka „Volimo životinje“

Višegodišnja suradnja Skloništa za životinje “Prijatelji iz Čakovca” i I. Osnovne škole urodila je novim plodom. Naime, danas je u prostorijama škole predstavljena BOJANKA koju je ova udruga osmislila u suradnji s ilustratoricom Leom Brezar, a tiskana je uz potporu proračunskih sredstava Grada Čakovca.

Projekt izdavanja Bojanke na sedam bogatih ilustracija prikazuje loše i dobre primjere brige za kućne ljubimce, a sudeći po reakcijama učenika I. OŠ Čakovec, gdje je danas svečano promovirana, naišla je na odličan odaziv kod mališana. Bojanka je namijenjena vrtićarcima i učenicima nižih razreda pa će ujedno biti i podijeljena u svim čakovečkim vrtićima i školama.

Već na ovoj promociji školarcima su u interakciji postavljana pitanja, na što su spremno odgovarali i time uz crtanje zaokružili ovu korisnu priču namijenjenu kućnim ljubimcima i brzi o njima.

Na predstavljanju bojanke u I. OŠ Čakovec djeci su govorile voditeljica Zaštitarsko – ekološke udruge „Prijatelji“, Aleksandra Hampamer te autorica ilustracija Lea Brezar, kao i učiteljica Anita Vadas koja već dugi niz godina ostvaruje suradnju Udruge Prijatelji i same škole. Potporu ovom preventivnom projektu dali su i ravnatelj škole Siniša Stričak te gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Gradonačelnik je podsjetio na odličnu suradnju s Udrugom pa su tako prošle godine uz potporu Ministarstva poljoprivrede zbrinuti napušteni psi na području Grada, a planiraju se i daljnje akcije oko zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja. Isto tako, azil rado posjećuju i učenici škola s područja Grada te pomažu kod raznih aktivnosti.

Voditeljica Aleksandra Hampamer te gradonačelnik Kovač naglasili su kako je bojanka tiskana upravo s ciljem podizanja svjesnosti o tome da životinje, bilo domaće, bilo divlje, nisu igračke, već živa bića sa svojim potrebama, a djeca su najbolja za rano učenje o brizi za životinje, o štetnosti napuštanja te o izbjegavanju problema vezanih uz zbrinjavanje, ali i zdravlje životinja.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja