Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

KUU Zasadbreg

KUU Zasadbreg proslavila je 20 godina uspješnog rada uz promociju monografije

Predsjednica udruge Mirjana Korunić osvrnula  se na rad udruge u protekih 20 godina. Istakla je  532 nastupa od toga 103 u svom mjestu i 429 u drugim krajevima Hrvatske. ali i van granica Lijepe naše.
Uz nastupe bilo je tu i puno izleta, druženja i sudjelovanja na sportskim igrama. Sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti da nije bilo pomoći od  strane Općine Sveti Juraj na Bregu, Mjesnog odbora Zasadbreg, sponzora i donatora. Zahvalila se roditeljima koji svoju djecu usmjeravaju pravim životnim vrijednostima , očuvanju naše kulturne baštine.
Najveće hvala bilo je upućeno članicama i članovima velikim i malim, jer upravo oni su stup udruge i njezino najvrednije blago.
Tijekom prigodnog programa predstavila se folklorna sekcija  i premijerno izvela splet zagorskih i međimurskih plesova koje je koreografirao Hrvoje Horvat.
Prof. Josip Bajuk govorio je o monografiji udruge, a potom su se predstavili i najmlađi folklora, čiji su nastup pripremili Lucija Šajnović i Paula Hoblaj.
Predsjednik skupštine  ZKUU Međimurske Županije Miljenko Zelenbaba u ime Hrvatskog sabora  Kulture podijelio je zaslužnim članovima brončane diplome za 10 i srebrne  za 20 godina vjernosti. Brončanu plaketu primila je predsjednica Mirjana Korunić. Također su dodijeljenje zahvalnice članovima koji su proveli 15 godina u udruzi te udrugama i pojedincima.
Nakon podjele zahvalnica publici se je predstavila dječja tamburaška sekcija koju vodi Danijel Korunić. Nakon njih na red je došla tamburaška sekcija koju je za nastup pripremio prof. Miroslav Novak. Na samom kraju programa, predstavila se i vokalna skupina koju vodi Ivana Tkalec, a koja će ove godine u studenom predstavljati Međimursku županiju na državnoj smotri u Sisku.

 

M. Korunić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja