KUU Zvon na Međunarodnom folklornom festivalu u Italiji

Članovi KUU Zvon predstavljali su Općinu, Međimursku županiju, ali i Republiku Hrvatsku na Međunarodnom folklornom susretu u mjestu Montecatini Terme u Italiji

Na četverodnevno putovanje članovi Zvona i prijatelji uputili su se točno u ponoć. Vožnjom kroz Sloveniju i Italiju stigli su do prve postaje, a to je bio muzej Ferarija u Maranelu.

Povijesni pregled jedne od najprestižnijih marki vozila oduševio je sve. U popodnevnim satima smjestili su se u Montecatini Terme. Popodnevnom šetnjom razgledali su gradić i uživali u njegovoim čarima, dok su večernje sate iskoristili su odlazak uspinjačom na MontecatiniAlto – stari grad smješten na brežuljku iznad termi. Vožnja je trajala oko 10 minuta, a gore je bila talijanska „piazza“ iz filmova. Uživalo se na gradskim terasama uz čašicu chiantija ili Aperol spritza i u pravom smislu riječi osjećala Toskana.

Drugi dan krenulo se u grad La Speziju i nacionalni park CinqueTerre. Oduševljeni prekrasnim krajolicima i Pisom te se fotografiji ispred Kosog tornja. Neki su ga pokušali ”izravnati” no nije im pošlo za rukom.

U nedjelju je bio organiziran posjet Firenci i njenim znamenitostima. Među njima, Santa Maria del Fiore – krstionicu – Giottov zvonik – crkvu Santa Croce – Ponte Vecchio– Piazza della Signoria i brojne druge dragulje Firence.

Nakon povratka u Montecatini Terme, u večernjim satima, na središnjem trgu bilo je predstavljanje svih sudionika festivala. Nastupile su folklorne skupine iz Italije, Španjolske, Turske, Grčke, Belgije i KUU Zvon iz Male Subotice koji je predstavljao Hrvatsku.

Zvonovci su za svoj nastup dobili ovacije publike, a bili su jedini ansambl koji je za svoj nastup imao pratnju žive glazbe, sobočkih tamburaša. Mnogobojni gledatelji bili su oduševljeni nastupom te su ih nagradili ogromnim pljeskom. Primili su priznanje za sudjelovanje te izmijenili kontakte s drugim skupinama.

Posljednjeg dana putovanja posjetili su grad Luccu te se nakon ugodne vožnje sretno vratili kućama. Toskana će svim putnicima ostati u lijepom sjećaju, a već se rađaju ideje za nove nastupe i putovanja na kojima će promovirati međimursku folklor.

(Željka Štampar Zamuda)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*