#LepiDečki i Ciganin, ali najljepši završili godinu praizvedbom u HNK

#LepiDečki godinu su završili u stilu – kao dio praizvedbe predstave po hit romanu Kristiana Novaka “Ciganin, ali najljepši”.

Mladi Rom Sandokan zvan Sandi (Filip Vidović) zaljubi se u razvedenu Međimurku Milenu (Nina Violić), Nuzat, Kurd iz Mosula napušta obitelj i zemlju koju je zahvatio rat, Plančić, PR iz zagrebačke policije poslan je na teren da zataška ubojstvo i potencijalno veliki politički skandal i nasilje. Sabolščak, Bukov dol kao i priča u dalekom Iraku isprepliću se u genijalnoj dramatizaciji mladog međimurskog autora s preko trideset likova, glumaca i scenografijom. 
Nakon nešto više od tri sata predstave, “Ciganin” je završio gotovo desetominutnim ovacijama, od čega je najveće dobio upravo Kristian Novak, autor romana. Politička, društvena i kulturna elita bila je u Zagrebu na praizvedbi predstave, a kasnije su na prigodnom domjenku probali i izvorno međimursko pivo – ono pivovare Međimurski Lepi Dečki.

Brojni poznati po prvi puta su mogli isprobati neke od specijaliteta ove mlade pivovare, a poseban hit bio je superjunak među pivama, “Kaj-El”, kao i specijalno bio pivo “Steiner”.

“Kad nam je stigao poziv iz HNK pred koji mjesec da budemo dio premijere Ciganina, nisam dvojio pa ni sekunde. Biti dio ovakve predstave velika je čast, pogotovo jer još dogovaramo i neku malo teatralniju suradnju” rekao nam je Krešimir Biškup iz “Lepih Dečki”. “Predstavili smo nekoliko naših piva, bili su tu Kaj-El, Steiner i Zrinski, ali i nezaobilazno Međimursko. Dio asortimana smo prezentirali i u limenkama, što je svakako zanimljivo iskustvo. Naime, limenke zadržavaju duže svježinu i kvalitetu, a to je upravo ono što mi želimo prezentirati, craft pivo u najboljem obliku!”
(K.Biškup)
Foto: Krume Ivanovski
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*