Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Likovna kolonija pod lipom Srednje škole Prelog!

Ove jeseni ostvarena je pohvalna suradnja između Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog i Srednje škole Prelog. LUDM Prelog kao i svake godine organizirala je Likovnu koloniju, ali ovaj put pod lipom u dvorištu Srednje škole Prelog. Na poziv Udruge odazvalo se 14 umjetnica i umjetnika, među kojima i posebni gosti, članovi Udruge hlebinskih slikara i kipara naive pod predsjedništvom Zlatka Kolareka.

Uz njih slikali su i učenici SŠP koji su pažljivo primijenili svaki savjet i iskoristili pomoć iskusnih članova. Slike nastale na koloniji ostat će u vlasništvu Škole i krasiti zidove učionica i kabineta te podsjećati na prekrasno druženje i jesenski dan u dvorištu Škole. Učenici i nastavnici SŠP uživali su promatrajući kako od ideje nastaje likovno djelo te su imali priliku članove LUDM Prelog pitati sve što ih zanima vezano za likovno stvaralaštvo, a zasigurno je bilo i onih koji su se osjećali potaknuti i u budućnosti će se ohrabriti i sami započeti slikati. Kako slikari ne bi ostali gladni ugostiteljski aktiv SŠP umijeće slikanja nadopunio je onim kuharskim.

Članovi LUDM Prelog aktivni su duže od 30 godina u promicanju likovnog stvaralaštva u gradu Prelogu i okolici, a posljednjih godina uključivanjem SŠP i drugih udruženja i organizacija šire svoj utjecaj te se očekuju prijave novih članova. Organizaciju Likovne kolonije vodile su Kristina Jančec, Iva Kožnjak i Pavao Ružman.

SLIKARI:

LUDM Prelog: Zvonimir Dolenec, Mirjana Klobučarić, Vera Lipović, Franjo Mustač, Stanko Padarić, Franjo Ružman, Pavao Ružman, Damir Šalari

Udruga hlebinskih slikara i kipara naive: Josip Gregurić, Zlatko Kolarek, Branko Matina, Stjepan Pongrac

Gosti: Nadica Gorupić, Zvonko Živčec

Učenici: Lukas Bubek, Ana Gregur, Ana Mikec, Rea Pongrac, Martina Sokač

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja