Luka Buljan na Tribini ČČ

KONCERT – LUKA BULJAN, truba – prošlogodišnji pobjednik hrvatskog natjecanja mladih glazbenika Papandopulo – Tribina Čakovec četvrtkom, 22. veljače 2018. u 20 sati

Luka Buljan (Čakovec, 1994.) student je četvrte godine trube u klasi profesora Daria Teskere na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Osnovno glazbeno obrazovanje stekao je u klasi profesora Vjerana Vidovića na Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić u Čakovcu, a srednje glazbeno obrazovanje nastavlja u Glazbenoj školi u Varaždinu u klasi profesora Darka Navoja. Sudjelovao je na Međunarodnom natjecanju puhača Woodwind&Brass u Varaždinu gdje 2015. godine osvaja prvu nagradu u F kategoriji, 2016. godine u G kategoriji te 2017. u kategoriji Grand Prix gdje također osvaja prvu nagradu. Na natjecanju 2016. godine nastupa kao laureat na Završnom koncertu. Iste godine nastupa u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Smotri muzičke akademije. Dobitnik je Dekanove nagrade za akademsku godinu 2015./2016. U organizaciji Hrvatske glazbene mladeži nastupa na koncertu dobitnika Dekanove nagrade za akademsku godinu 2015./2016. u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Na 6. Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo osvaja prvu nagradu gdje također osvaja i nagradu za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja. Kao prvoplasirani natjecatelj nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Uroša Lajovica. Tijekom svog obrazovanja usavršavao se kod uglednih profesora trube: Paula Goodchilda, Davida Guilléna, Marina Zokića i Vjerana Ježeka.

Ulaznica: 40,00 kuna

Učenici (10+), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10+) 30,00 kuna

(v.m.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*