Međimurske zaklade za obrazovanje Dr. Vinko Žganec

Zaklada Dr.Vinko Žganec 2013.g. dodijelila je 27 potpora, a 2017.g. ta brojka popela se do brojke od 268

S preko 260.000 kuna potpomognuti su međimurski srednjoškolci i studenti putem Međimurske zaklade za obrazovanje Dr.Vinko Žganec. Rečeni je to danas na konferenciji za novinare na kojoj su župan Matija Posavec upravitelj Zaklade i njegova zamjenica Sandra Herman predsjednica, naglašavali važnost ove Zaklade.

Iz godine u godinu  sve više je korisnika potpora tako da ih je dosada njih 286 potpomoguto u svom obrazovanju. Posljednje potpore osigurane su za 101 korisnika i to 40 srednjoškolaca, 58 studenata i za 3 doktorata. Kriteriji po natječaju sadržavali su socijalni cenzus i izvrsnosti školovanja. Svakako poseban zahvala ide vijećnicima Skupštine Međimurske županije koji odvajaju sredstva iz svojih naknada, Upravna vijeća niza županijskih institucija i Općina Orehovica.

Poticaj je to mnogima za lakše školovanje, da sutra imaju radno mjesto i ostanu ovdje. Novi natječaj kreće odmah poslije zadnje Županijske skupštine u ovom sazivu, idući tjedan. Rukovodstvo županije uz sve programe u obrazovanju, neće zaboraviti ni djecu branitelja, također s jednokratnim potporama.

U ime dobitnika potpora zahvalile su se Ivana Bojan polaznica Ekonomskog fakulteta u Rijeci i Leona Pongrac iz Gimnazije Čakovec, naglasivši vrijednost potpora i ulaganja Međimurske županije u obrazovanje, jedinstveno takve vrste u Hrvatskoj.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*