Oni su međimurski školski Oskarovci znanja

Danas, 31. listopada 2017. u Maloj vijećnici Međimurske županije, Ruđera Boškovića 2Čakovec, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman i pročelnikom UO za društvene djelatnosti Brankom Sušecom upriličio je svečani prijem za učenike međimurskih škola – dobitnike nagrade Oskar znanja koju dodjeljuje Hrvatska zajednica županija u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje te Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH.

Nagrada se inače uručuje učenicima koji su državni prvaci na natjecanjima u znanju, učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, te učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa.

U neposrednom razgovoru s ravnateljima osnovnih i srednjih škola, te nagrađenim pojedincima koji postižu izvrsne rezultate u obrazovanju na raznim područjima, naglašena je važnost suradnje na lokalnoj razini između samih škola i Međimurske županije, koja pak prepoznaje nadarene pojedince koji se s natjecanja vraćaju kući s osvojenim državnim i svjetskim zlatom.

DOBITNICI OSKARA ZNANJA IZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

 1. TINA ČATLAIĆ – 2. razred Gimnazija Josip Slavenski Čakovec – državna prvakinja iz hrvatskog jezika ( mentorica Mirjana Vidović )
 2. MARTIN JOSIP KOCIJAN – 1. razred Gimnazija Josip Slavenski – prvo mjesto u matematici ( mentor Ljubica Blažinčić ) i natjecanje u informatici ( mentor Miljenko Blažeka )
 3. DOMAGOJ SMOLIĆ – Tehnička škola Čakovec – natjecanje u fizici ( mentor David Štampar )
 4. JOSIP NINO PLEH – Tehnička škola Čakovec – natjecanje u fizici ( mentor David Štampar )
 5. SARA TUŠEK – 4. razred Gimnazija Josip Slavenski – natjecanja iz kemije ( mentor Davorka Majetić )
 6. JULIJANA JELENA TOPLAK – 3. razred Srednje škole Prelog – državna prvakinja iz biologije ( mentor Mišo Rašan )
 7. IVONA MARCIUŠ – 2. razred Gimnazija Josip Slavenski – državna prvakinja iz povijesti ( mentor Verica Mutvar )
 8. LUKA ŠAFARIĆ – 8. razred OŠ Štrigova –najbolji državno natjecanje iz povijesti ( mentor Željka Trupković )
 9. VILIM SRNEC – 7. razred OŠ Nedelišće – natjecanje mladih tehničara (mentor Smiljana Colar)
 10. SAMUEL SOBOČAN – 5. razred II. OŠ Čakovec – primjena algoritama (mentor Gordan Bartolić)

MEĐUNARODNA PRIZNANJA

 1. LUKAS NOVAK – 4. razred Gimnazija Josip Slavenski – Srednjoeuropska matematička olimpijada, Austrija, 2016. – ekipa u kojoj je bio osvojila prvo mjesto (mentor Štefanija Požgaj)
 2. LUCIJA MARKOVIĆ – 2. razred Ekonomski o trgovačke škole Čakovec – zlatna medalja, svjetska prvakinjama s međunarodnog natjecanja International Conference of Young Scientists (ICYS) u Stuttgartu ( mentor Željka Kadi )
 3. EVA PERČIĆ – razred Ekonomski o trgovačke škole Čakovec – zlatna medalja, svjetska prvakinjama s međunarodnog natjecanja International Conference of Young Scientists (ICYS) u Stuttgartu ( mentor Željka Kadi)

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*