Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

MEV – prvi dan nastave!

Prvi je dan nove akademske godine, a u klupe Međimurskog veleučilišta u Čakovcu sjela je nova generacija MEV-ovaca koju su na uvodnom satu pozdravili dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan, prodekanica za nastavu Mirjana Trstenjak, v. pred., pročelnici odjela za Računarstvo, Menadžment i Održivi razvoj te njihovi novi profesori.

Profesori su uzbuđenim studentima koji su s današnjim danom zakoračili u novo poglavlje svog života predstavili kolegije koje će slušati na MEV-u, a upoznali su ih i s nedavno otvorenim Centrom održivog razvoja gdje su smješteni kabineti i laboratoriji koje će koristiti u praktičnoj nastavi.

Međimursko veleučilište u Čakovcu jedna je od rijetkih visokoškolskih ustanova koja ima gotovo sve sadržaje potrebne studentima u istom dvorištu. Naime, na dohvat ruke nalaze im se restoran, studentski dom, odlično opremljena knjižnica, pa čak i teretana s čime su se studenti prvog dana nastave i upoznali.

Kako bi obilježili prvi dan nove akademske godine i zahvalili Gradu Čakovcu na ulaganjima u vanjske prostore Centra znanja, dekan Klopotan i gradonačelnica Ljerka Cividini u dvorištu MEV-a zasadili su novo stablo koje je simbolično označilo početak nastave.

– Novo stablo u dvorištu našeg Veleučilišta simbolizira novi početak, jednako kao što upis na fakultet našoj novoj generaciji znači novo životno poglavlje. Svim studentima, a posebno onima koji su danas prvi puta sjeli u studentske klupe, želimo dobrodošlicu na Međimursko veleučilište u Čakovcu uz poruku kako će uprava Veleučilišta i dalje intenzivno raditi na stvaranju što boljih i kvalitetnijih uvjeta za rad i učenje. Cilj nam ostaje isti – pružiti našim studentima nova teorijska i praktična znanja i pripremiti ih za realne potrebe na tržištu rada – naglasio je dekan Klopotan.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja