medjimurjepress@gmail.com

Ministrica Blaženka Divjak posjetila II. osnovnu školu Čakovcu

Ministrica znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Blaženka Divljak sa suradnicima rano jutros stigla je u II. osnovnu školu u Čakovec gdje su je dočekali gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i ravnatelj škole Vinko Grgić.

Cilj posjeta bio je obilazak programa Integriranog nastavnog dana, koji se provodi u ovoj čakovečkoj ustanovi tijekom cijelog tjedna.

Između ostalog ministrica je dijelom sudjelovala na nastavi na kojoj su se izrađivale kućice za ptice, hotel za kukce, izrade i usporedbe jelovnika nekad i danas, računanju prehrambenih kilometara, recikliranju i popravljanju odjeće koje su savladavali učenici od 1.-8. razreda.

Održan je i sastanak s djelatnicima škole na kojemu je predstavljena SWOT analiza reforme u učionicama, nakon čega se o istom i raspravljalo.

Na kraju posjeta obratila se brojnim medija navodeći koristi reforme u školama, pohvalila Integrirani dan kao primjer ostalima ali i istaknula da su obrazovne institucije u Hrvatskoj vezano uz koronavirus dobro pripremljene. U ovom je trenutku najvažnije imati hladne glave bez širenja bilo kakve panike. Osnivači su se dužni pobrinuti da u ovom vremenu osiguraju dovoljno higijenske opreme radi zaštite učenika. U narednih mjesec dana zabranjen je odlazak na ekskurzije u Italiju. Na kraju, odgovorila je i na upit o eventualnom zatvaranju škola, rekavši da za sada o tome nema govora.

Ovakav integrirani dan zasigurno je dobar povod da i sve škole u Hrvatskoj primjene iskustvo iz Čakovcu koji je 2018.g. proglašen najboljim gradom vezanim za ulaganja u školstvo. Ovdje postoji nadstandard i produženi boravak u školama. Učenici su oslobođeni štrebanja, već kroz igru i animacije i korisne zadatke svladavaju školu za život. Čakovečki primjer, najbolji je putokaz ministarstvu kako se primjenjuju tražene promjene u školama – istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Stjepan Kovač.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*