Najava programa u Centru za kulturu Čakovec do 30.11.

Iz dana u dan do 30.11.2017.

petak 17.11.

18.00 LIGA PRAVDE 3D

Justice League

akcija, avantura, SF

Režija: Zack Snyder

Uloge: Gal Gadot, Amy Adams, Ben Affleck, Henry Cavill, Jesse Eisenberg, Jason Momoa, Ezra Miller

20.00 UBOJSTVO SVETOG JELENA

The Killing of a Sacred Deer

drama, horor, misterija

Režija: Yorgos Lanthimos

Uloge: Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Alicia Silverstone

subota 18.11.

16.00 EKIPA IZ DŽUNGLE 3D

Jungle Bunch

animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik

Režija: David Alaux

18.00 LIGA PRAVDE 3D

akcija, avantura, SF

20.00 UBOJSTVO SVETOG JELENA

drama, horor, misterija

nedjelja 19.11.

16.00 EKIPA IZ DŽUNGLE 2D

animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik

18.00 LIGA PRAVDE 2D

akcija, avantura, SF

20.00 ŽIVOT OD MILIJUN DOLARA (Nora Šitum)

dokumentarni film

Režija: Robert Tomić Zuber

Scenarij: Robert Tomić Zuber, Marjan Alčevski, Petar Orešković

ponedjeljak 20.11.

18.00 EKIPA IZ DŽUNGLE 2D

animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik

20.00 ŽIVOT OD MILIJUN DOLARA (Nora Šitum)

dokumentarni film

utorak 21.11.

18.00 ŽIVOT OD MILIJUN DOLARA (Nora Šitum)

dokumentarni film

20.00 UBOJSTVO SVETOG JELENA

drama, horor, misterija

srijeda 22.11.

11.30 i 13.00 Kazališna družina Pinklec i Lutkarska organizacija koju fakat trebamo LOFT Zagreb

S RAZLOGOM

četvrtak 23.11. 23. JAZZ FAIR

20.00 Tribina ČČ

MASSIMO PJEVA SINATRU

Massimo Savić & Jazz orkestar HRT Zagreb

petak 24.11. 23. JAZZ FAIR

20.00 DAVID HELBOCK TRIO & IGOR GERŽINA

IVANA KINDL

subota 25.11.

16.00 COCO I VELIKA TAJNA

Coco

animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik

Režija: Adrian Molina, Lee Unkrich

20.00 STAND UP COMEDY

GORAN VUGRINEC GOC

nedjelja 26.11.

16.00 Kazališna tribina za djecu i mlade „Cukorek“

Velika Gorica

GRGA ČVARAK

18.00 TIJELO I DUŠA

drama

20.00 ČUDO

drama

ponedjeljak 27.11.

18.00 COCO I VELIKA TAJNA

animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik

20.00 ČUDO

drama

utorak 28.11.

18.00 TIJELO I DUŠA

drama

20.00 UBOJSTVO SVETOG JELENA

drama, horor, misterija

srijeda 29.11.

nema filmskog programa ud vorani czk

četvrtak 30.11.

20.00 Tribina ČČ

Zagrebačko kazalište mladih

ČRNA MATI ZEMLA

JAZZ FAIR 23. i 24.11.2017.

 Tribina ČČ 23.11.2017. u 20.00 sati

  1. JAZZ FAIR

MASSIMO PJEVA SINATRU

MASSIMO SAVIĆ

JAZZ ORKESTAR HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE

Čitajući Massimovu biografiju mogli bismo reći da je dva puta dotaknuo glazbeni zenit. Prvi put s bendom Dorian Gray 80-ih godina, a drugi put kroz posljednjih petnaestak godina samostalne karijere.

Često je opisan kao hrvatski The Voice. Interpret koji u svojoj kolekciji ima najveći broj Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu, miljenik regije, glazbeni karizmatik. Njegovi dueti s Nenom Belanom, Ninom Badrić ili Meritas, da spomenemo samo neke, redom su među najizvođenijim pjesmama, a za njegove koncerte se nerijetko traži ulaznica više.

Svaki koncert poseban je, svjež i inovativan događaj koji pomiče granice, kako kreativne tako i produkcijske. Massimo na pozornici pažnju plijeni energijom koju projicira publici, osjećajem da je njegova ekspresija iskrena i nepatvorena što mu iz godine u godinu pomlađuje publiku, ali i povećava njezin broj.

Jednim od najuspješnijih Massimovih albuma smatraju se albumi “Vještina I” (2004.) i “Vještina II” (2006.), kao i “Dodirni me slučajno” iz 2011. godine.

Od aktualnog studijskog albuma “1 dan ljubavi” prošlo je dvije godine, a u međuvremenu je objavljen i live album “Isti osjećaj” koji je ujedno snimka Massimovog koncertiranja sa Zagrebačkim solistima.

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, jedini profesionalni sastav te vrste u Hrvatskoj, svojim kontinuiranim sedamdesetogodišnjim djelovanjem, svrstava se među najdugovječnije big bandove na svijetu. Utemeljen je u sezoni 1946./1947. kao Plesni orkestar Radio Zagreba za potrebe radijskih emisija i snimanja, da bi s vremenom počeo i javno nastupati; osim sudjelovanja u nizu javnih emisija te samostalnih koncerata u zemlji i inozemstvu, od 2000. godine održava vlastiti koncertni ciklus koji se izravno prenosi na Trećem programu Hrvatskoga radija. Od vodstva prvih dirigenata, Zlatka Černjula, Miroslava Killera, Milivoja Körblera i Nikice Kalogjere, preko Miljenka Prohaske koji ga je vodio više od trideset godina, do Silvija Glojnarića, Saše Nestorovića i današnjeg šefa dirigenta, Andreasa Marinella (od 2015.), orkestar se profilirao u jedan od najutjecajnijih jazz sastava na našoj sceni.

Petak, 24.11.2017.

Centar za kulturu, 20.00 sati

DAVID HELBOCK TRIO

IGOR GERŽINA

FUNK & SOUL APPRECIATION SOCIETY

  1. Jurica Leikauff: Rush

specijalna gošća: Ivana Kindl

DAVID HELBOCK trio

Dvije nagrade i nagrada publike na najvećem svjetskom pijanističkom natjecanju u kategoriji jazz solo, Montreux Jazz Festivalu, puno oduševljenih, sjajne međunarodne kritike za CD-ove i najvažnija nagrada u Austriji 2011. – “Outstanding Artist Award” – iznimne su preporuke za Davida Helbocka. Ovaj pijanist, koji dolazi iz Koblacha, malog mjesta u Austriji, već je ostvario zapaženu međunarodnu glazbenu karijeru. No, Helbock nije samo sjajan pijanist, on na poseban način promišlja glazbu, a svoje projekte ostvaruje uz puno vještine i duboko promišljanje. Rođen je 28. siječnja 1984., a klavir je počeo svirati u dobi od šest godina.

Studirao je na Feldkirch Konzervatoriju kod prof. Ferenca Bognara, gdje je diplomirao 2005. s najvišim ocjenama za svoje izvedbe, a od 2000. je pohađao satove kod njujorškog jazz pijanista Petera Madsena, koji je postao njegov učitelj, mentor i prijatelj.

David Helbock nastupao je i snimao na raznim projektima i u državama poput Amerike, Australije, Meksika, Rusije, Kine, Mongolije, Kazahstana, Koreje, Filipina, Južne Afrike, Etiopije, Kenije, Sengala, Maroka, Irana, Brazila, Argentine, Čilea te diljem Europe. Od početka svoje karijere aktivan je i kao skladatelj. Jedan od projekata na kojima je radio je i „One – Year compositional project“, napisao je svaki dan jedan novi komad tijekom godine dana.

U travnju 2010. objavljena je njegova „Personal Realbook“ na 600 stranica.

Nagrade: Od mnogobrojnih nagrada izdvajamo osvojenu 1. nagradu na najvećem jazz natjecanju „Jazz – piano – solo competition“ u Montreuxu.

Snimio je 15 CD-a :  1998 „Happiness“ – 2003 „Emotions“ – 2004 „Transformation“ – 2006 „Celebrating modern Genius – 2007 „Time” – 2008 „CIA DVD – 2008 „All In” – 2010 „CIA – Thousand Miles Journey” 2010 „David Helbock´s Random/Control” – 2011 „Diagonal” – 2012 „Purple” – 2014 „Think of Two” – 2014 “Jazz Composer´s Orchestra Update” with Michael Mantler – 2015 “Aural Colors” – 2015 “Mistura” – 2016 “Into the Mystic”

Svirao je na brojnim festivalima: Traumzeit Duisburg, Jazzwochen Burghausen, Jazzfestival Münster, Jazzfestival Saalfelden, Jazz d or Strasbourg, Jazzfestival Montreux, Jazzfestival St.Louis, Java Jazzfestival, Providencia Jazzfestival Chile, Eurojazzfestival Mexiko, Kuala Lumpur Jazzfestival, Melbourne Jazzfestival, Jarasum Jazzfestival.

IGOR GERŽINA

FUNK & SOUL APPRECIATION SOCIETY

  1. Jurica Leikauff: Rush

specijalna gošća: Ivana Kindl

Najpoznatiji hrvatski saksofonist, čest gost na koncetima velikih izvođača poput Massima i Parnog Valjka, dobitnik brojnih nagrada Porin i Status, producent Jazz orkestra HRT-a, nastupa uz podršku redom školovanih glazbenika s velikim iskustvom na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Predstavit će nam autorske skladbe s albuma ‘Bucket List’ (Porin 2017 za Najbolji instrumentalni album) koji se kao i njegova dva prethodnika emitira na radio postajama u 15-tak zemalja, uključivši SAD, V.Britaniju, Australiju, Brazil, Njemačku i dr.

U sklopu programa, dugogodišnji član njegovog ansambla Jurica Leikauff, dočarat će nam dio atmosfere sa svog debitantskog albuma ‘Rush’ kojim je konkurirao Geržini na ovogodišnjem Porinu u kategoriji Najbolji instrumentalni album. U ekipi će biti i trubač Josip Grah kojeg poznajemo po kao dugogodišnjeg pratitelja Josipe Lisac te će nam se i on predstaviti kao gost solist na koncertu.

Posebno iznenađenje je specijalna gošća večeri, jedna od najistaknutijih hrvatskih pjevačica Ivana Kindl, pogotovo kada je riječ o soul-funk glazbi. Ivana će nam zajedno s Igorom predstaviti sing ‘Olako’, svoja dva posljednja singla koja su pronašla svoje mjesto na radio postajama i top listama te nekoliko svjetskih soul standarda velikih svjetskih imena poput Chaka Khan, Stevie Wondera i dr.

Očekuje nas dinamičan i raznolik program u kojem će uživati sve generacije i slušatelji različitih glazbenih ukusa.

IGOR GERŽINA

Poznat  po suradnjama s izvođačima poput:  Parni Valjak, Massimo, Gibonni, Dino Dvornik & Songkillers, Nina Badrić, Josipa Lisac i dr., saksofonist i skladatelj Igor Geržina, sudjelovao je na više od 100 diskografskih izdanja, i višestruki je dobitnik Porina u raznim kategorijama i dobitnik nekoliko nagrada Status za najboljeg instrumentalista godine.

Skladbe s Geržinina posljednja tri autorska albuma dio su redovnog programa na radio postajama u SAD, V.Britaniji, Njemačkoj, Australiji, Italiji, Švicarskoj, Francuskoj i drugdje poput: Sky FM, Newporter Jazz, Swiss Groove, Hot FM, Colorado Smooth Channel, Smooth Jazz.com Global Radio, Smooth Jazz Tampa Bay i dr. Instrumentalni singl ‘Eastern Magic’ emitirao se Billboard radio postajama, ušao na sve važnije američke smooth-jazz Top ljestvice  te je par tjedana boravio na top ljestvici America’s Music Charts.

Album ‘One Click World’ osvojio je 2 Porina 2014.g. u kategorijama:  Najbolji instrumentalni album i Najbolja instrumentalna izvedba, a album ‘Bucket List’ Porin 2017.g. za Najbolji instrumentalni album.

Diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i kao stipendist studirao na Berklee College Of Music u Bostonu. Sa svojom skladbom ‘Dream For The Future’ nastupio je na inauguraciji predjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Glazbeni je producent Jazz orkestra i Tamburaškog orkestra HRT.

IVANA KINDL

Hrvatska soul diva Ivana Kindl, među najkvalitetnijim je vokalima u zemlji, što potvrđuje nekoliko nominacija za nagradu Porin u kategoriji Najbolje ženske izvedbe te dvije nagrade Porin, jedna u spomenutoj a jedna u kategoriji Najbolji album duhovne glazbe. Izdala je četiri studijska i dva live albuma, osvojila prvo mjesto u HTV-ovom showu ‘Zvijezde pjevaju’, u kojem je nastupala kao mentor dvije godine zaredom, a surađivala je s eminentnim imenima poput grupe Boa, Josipe Lisac, Prljavo kazalište, Vanna i dr. U knjizi ‘The World Greatest Female Singers by Easter Europe’ M. de Lafayette proglasio ju je jednom od najboljih pjevačica.

JURICA LEIKAUFF

Dugogodišnji Geržinin suradnik Jurica Leikauff, diplomirao je jazz na Kaertner Landes Konservatorium u Klagenfurtu. Stalni je član sastava Prljavo Kazalište, a sa svojim debitantskim autorskim albumom ‘Rush’ nominiran je za nagradu Porin 2017.g. u kategoriji Najbolji instrumentalni album te ostvario odlične kritike na mnogim portalima u Hrvatskoj. U svojoj dugogodišnjoj karijeri surađivao je s mnogim velikim imenima hrvatske glazbene scene kao što su: Dino Dvornik, Oliver, Dado Topić, Nina Badrić, Zdenka Kovačićek i dr. 

Tribina ČČ 30.11. u 20 sati

Zagrebačko kazalište mladih

Kristian Novak / Tomislav Zajec

ČRNA MATI ZEMLA

Redateljica: Dora Ruždjak Podolski

Autor dramatizacije i dramaturg: Tomislav Zajec

Scenograf: Stefano Katunar

Kostimografkinja: Doris Kristić

Suradnica za scenski pokret: Petra Hrašćanec

Skladatelj: Stanko Kovačić

Oblikovatelj rasvjete: Aleksandar Čavlek

Asistentica redateljice: Lea Anastazija Fleger

Uloge:

Adrian Pezdirc: Matija

Dado Ćosić: Franjo

Doris Šarić Kukuljica: Majka

Urša Raukar: Baka

Pjer Meničanin: Dr. Miholjek Lazanin; Hešto

Milica Manojlović: Dr. Perković; Pujto

Nataša Dorčić: Iva

Mia Biondić stalna suradnica: Dina

Dora Polić Vitez: Teta; Lidija; Terezika Kunčec

Suzana Nikolić stalna suradnica: Dejanova majka; Učiteljica

Barbara Prpić: Suzana; Milica

Nadežda Perišić Radović: Silvija; Franjina majka

Damir Šaban: Zvonko Demokracija; Svećenik

Danijel Ljuboja: Mladen Horvat

Zoran Čubrilo: Franjin otac; Dejanov otac; Šogor; Stankec; Imbro Perčić

Jasmin Telalović: Dejan; Zdravko Tenodi

Mateo Videk: Krunek; Mario Brezovec

Stanko Kovačić: Glazbenik

Nikola Ljutić  / Leon Bujanović: Mali Matija

Međimurje, mitologija, kajkavski, devedesete, pogrebi, sve je to ipak samo pozadina koja kontrapunktira prvi plan. A u njemu likovi i njihove silnice. Sasvim svejedno je vjerujem li u sudbinu, kad vjerujem da je jedini pravi način da se ispriča priča – postaviti likove i njihove izvore tako da oni nezaustavljivo i nepogrešivo idu prema svome kraju, kakav god on bio. Učiniti strukturu njihovih priča takvom da dobiju vlastitu gravitaciju, nekakav nepisan svemoćan zakon koji djeluje u svijetu teksta. Evo gravitacija koje su na snazi u Črnoj mati zemli.

Samoobmana i eskapizam olakšavaju bol, ali vode u izolaciju.  Izolacija je plodno tlo za demone, prerušene u prijatelje.  Osjećaj krivnje za smrt drugih, makar neopravdan, postaje vidljiv i privlači mržnju kolektiva.  Kolektiv će se grubo okrenuti na nekoga tko se osjetio krivim, nikada na nekoga tko krivnju negira.

Narativ kolektiva o samome sebi čini sve da bi ostao afirmativan. Proždire sve što mu se uklapa, ispljune ostalo.

Ti su zakoni djelovali kada sam je pisao, tu priču o dječaku, o gubitku, o strašnoj tajni, o zajednici kojoj su se zaljuljali temelji, o prijateljstvu, ljubavi i izdaji, o tome kako je svatko od nas katkad na onoj strani koja okrene leđa. Ispovijed je to i isprika onima za koje mi je nedostajalo snage uputiti im je izravno, priznati da sam i sam bio na onoj drugoj strani, onoj koja zatvara oči pred nepravdom.

Kristian Novak

Trajanje: 2 sata 40 minuta 

Kazališna tribina za djecu i mlade „Cukorek“

nedjelja, 26. studeni 2017. u 16.00 sati

SCENA GORICA, Velika Gorica

GRGA ČVARAK

Dramaturgija i režija: Ivana Čoh Šverko

Glume: Ana Vilenica, Mateo Videk, Tomislav Krstanović

Kostimografkinja: Iva Šimunović

Scenografkinja: Marta Crnobrnja

Autor glazbe: Dinko Appelt

Oblikovatelj svjetla: Damir Sirotić

Glavni je cilj kazališnog Grge Čvarka optimizmom probuditi ono najbolje u svakome od nas i učiniti ovaj svijet ljepšim mjestom.

Od nastanka 1967. godine do danas Grga Čvarak svojim humorom ne prestaje uveseljavati djecu i odrasle.

Za sve uzraste.

Trajanje: 45 minuta

 

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*