medjimurjepress@gmail.com

Najava programa do 11.3.2021. u Centru za kulturu Čakovec

POZVANI STE NA PROGRAME U CENTAR ZA KULTURU

1.TRIBINA ČAKOVEC ČETVRTKOM

4.3. u 20 sati – MISTERO BUFFO, predstava

11.3. u 20 sati – Koncert: WLADIMIR KOSSJANENKO, viola

VESNA PODRUG KOSSJANENKO, klavir

2. IZLOŽBA: MILO SAKAČ – četvrtak 4.3. od 17 do 20 sati

Autor će u Centru za kulturu održati radionice slikanja:

11. ožujka, 18. ožujka i 25. ožujka od 17.30 do 19.30 sati.

3. DJEČJI PROGRAM

KAZALIŠNA TRIBINA ZA DJECU I MLADE „CUKOREK“

subota 6. ožujka u 16.00 sati

KD PINKLEC: PUŽ MUŽ

DJEČJA FILMSKA TRIBINA

nedjelja 7. ožujka u 16.00 sati

TOM I JERRY

4. ŽENIJALNI DANI u Centru za kulturufilm DJEVOJKA KOJA OBEĆAVA

IZ DANA U DAN

ponedjeljak 1.3.

18.00 MONSTER HUNTER

akcija, avantura / SAD / 2021.

Režija: Paul W.S. Anderson

Uloge: Milla Jovovich, Tony Jaa, T.I.

20.00 JAKO MI JE STALO

I Care A Lot

kriminalistički, triler / SAD / 2021.

Režija: J Blakeson

Uloge: Rosamund Pike, Eiza González, Dianne Wiest

utorak 2.3.

nema programa

srijeda 3.3.

nema programa

četvrtak 4.3.

17.00 – 20.00 izložbeni prostor czk

MILO SAKAČ

ČUJEM, ALI NE JASNO / I CAN HEAR, JUST NOT CLEARLY

20.00 Tribina Čakovec četvrtkom

Grupa / Triko Cirkus Teatar, Zagreb

Dario Fo:

MISTERO BUFFO

Redateljica: Lee Delong

Igra: Dražen Šivak

petak 5.3.

18.00 ŽENIJALNI DANI

DJEVOJKA KOJA OBEĆAVA

Promising Young Woman

triler / SAD / 2021.

Režija: Emerald Fennell

Uloge: Carey Mulligan, Laverne Cox, Bo Burnham, Alison Brie, Connie Britton

20.00 MAURITANAC: DNEVNIK IZ GUANTANAMA

The Mauritanian

triler / SAD / 2021.

Režija: Kevin Macdonald

Uloge: Jodie Foster, Tahar Rahim, Benedict Cumberbatch, Shailene Woodley

subota 6.3.

16.00 Kazališna družina Pinklec Čakovec

Tanja Novak

PUŽ MUŽ

Režija: Romano Bogdan

Igraju: Igor Baksa, Mario Jakšić, Davor Dokleja i Bruno Kontrec

18.00 ŽENIJALNI DANI

DJEVOJKA KOJA OBEĆAVA

triler / SAD / 2021.

20.00 MAURITANAC: DNEVNIK IZ GUANTANAMA

triler / SAD / 2021.

nedjelja 7.3.

16.00 TOM I JERRY

animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik / SAD / 2021.

Režija: Tim Story

Uloge/glasovi: Dajana Čuljak, Jan Kerekeš, Dražen Čuček, Marko Cindrić

18.00 ŽENIJALNI DANI

DJEVOJKA KOJA OBEĆAVA

triler / SAD / 2021.

20.00 MAURITANAC: DNEVNIK IZ GUANTANAMA

triler / SAD / 2021.

ponedjeljak 8.3.

18.00 ŽENIJALNI DANI

DJEVOJKA KOJA OBEĆAVA

triler / SAD / 2021.

20.00 MAURITANAC: DNEVNIK IZ GUANTANAMA

triler / SAD / 2021.

utorak 9.3.

nema programa

srijeda 10.3.

nema programa

četvrtak 11.3.

17.30 – 19.30 MILO SAKAČ – radionica slikanja

20.00 Tribina Čakovec četvrtkom

KONCERT

Wladimir Kossjanenko, viola

Vesna Podrug Kossjanenko, klavir

NAJAVE:

Tribina Čakovec četvrtkom

4. ožujka 2021. u 20 sati

Grupa / Triko Cirkus Teatar, Zagreb

Dario Fo:

MISTERO BUFFO

Prevoditeljica: Tatjana Peruško

Redateljica: Lee Delong

Glazbenik: Igor Dorotić

Autorica svjetla: Vesna Kolarec

Producentica: Jana Šivak

Igra: Dražen Šivak

U kombinaciji u kojoj se isprepliću humor i tragedija, kroz stalni kontakt s publikom, odvija se ono zavođenje koje poznaju klaunovi, harlekini, lakrdijaši i putujući glumci, ti svestrani umjetnici koji su banalno pretvarali u neprolazno. Za potrebe ove predstave, glumac Dražen Šivak transformirat će se u preko 30 likova.

Mistero Buffo krikom poziva da stanemo na daske i damo inteligentni komični oblik općem bijesu “malog čovjeka.” Dok naše postojanje na ovom planetu izdiše, političko-industrijsko-vojna oligarhija nastavlja bacati dimne zastave ne bi li masama odvukla pažnju. No, dižu se glasovi, a glas Darija Foa kao i uvijek oštar je poput britve. Iako su svih devet komičnih misterija i sve četiri pasionske igre čisti biseri, Rođenje glumca, Lazarovo uskrsnuće i Bonifacije VIII smatraju se ključnima. Rođenje glumca brutalna je priča o gubitku i uništavanju autoriteta. Moćnici nasilno uništavaju cjelokupno postojanje siromašnog nevinog čovjeka. S obzirom na to da se klaun rađa kroz patnju, slijedi iskupljenje. Glumac odražava bezdušne sile i prisiljava nas da se zapitamo o stanju ljudske vrste. Lazarovo uskrsnuće ruga se nemogućnosti masa da shvate božansko, čak i kad im je pred nosom. Nemilosrdno nagomilavanje medijskih podataka, kao neizbježan fenomen, otupjelo je našu sposobnost razabiranja ključnog. Bonifacije VIII izravna je optužba Crkve; zbog korupcije, bezbožnosti, novčanih interesa i neizrecivog nedostatka svetosti Crkva gubi mlađe, liberalnije generacije. Nalazimo se na prekretnici. Kroz karneval Darija Foa možemo iznova definirati status quo, pojam poretka, žrtve, glumca i publike.

Trajanje: 70 minuta

Tribina Čakovec četvrtkom

11. ožujka 2021. u 20 sati

KONCERT

Wladimir Kossjanenko, viola

Vesna Podrug Kossjanenko, klavir

Na programu: J. S. Bach, J. Brahms, R. Clarke, I. Stravinsky

Vesna Podrug Kossjanenko rođena je u Splitu. Tu je i počela svoje muzičko obrazovanje u klasi prof. Gordane Lentić. Za vrijeme školovanja osvojila je šest prvih nagrada na republičkim i saveznim natjecanjima. Maturirala je 1986 god. Iste je godine dobila stipendiju «Ivo Pogorelić» koja joj je omogućila odlazak na studij u inozemstvo.

Studij na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Beču počinje 1986. kod prof. Paula Badure-Skode.

Slijedi intenzivno razdoblje kada:

1988. snima za ORF, austrijsku televiziju

1989. postaje stipendistica Austrijskog ministarstva za znanost

1992. završava studij klavira s naslovom magistra umjetnosti.

1992.-1994. usavršava klavirsku komornu glazbu kod prof. Georga Eberta.

2000. završava na istom Univerzitetu pedagoški odjel za naslov profesora s odličnim uspjehom.

Već za vrijeme studija svira brojne recitale:

Bösendorfer Saal – Beč, Seckau – Tjedni kulture, Radtstadt – Kulturno ljeto, Dalmacijakoncert, Egremont-Velika Britanija, Splitsko i Hvarsko ljeto te nastupa solistički s orkestrom HNK u Splitu pod ravnanjem Borisa Papandopula, Ive Lipanovića svirajući Mendelssohnov Rondo, 2. koncert Beethovena i 1. koncert Chopina.

Od 2000. do 2005. Vesna Podrug Kossjanenko je osam puta izvela Beethovenov 5. koncert s Orkestrom bečke državne opere u Beču. Održala je brojne solističke koncerte sa Simfonijskim orkestrima HNK-a Osijek, Simfonijskim orkestrom HNK-a Split, Državnim Filharmonijskim orkestrom Almaty i komornim orkestrom „Splitski virtuozi“ s izvedbama djela Ludwiga van Beethoven, Alfreda Schnittkea i Borisa Papandopula.

Nastupala je s renomiranim umjetnicima – Davidom Grigorjanom, Wladimirom Kossjanenkom, Soo Kyung Hong, Goranom Listešom, Isabell Bringmann, Martinom Serafin, Michelangelom Cavalcantijem u poznatim koncertnim dvoranama kao «Musikverein», «Konzerthaus» i «Staatsoper» u Beču, «Vatroslav Lisinski» i «Hrvatski Glazbeni Zavod» u Zagrebu, «Conservatorio Giuseppe Verdi» u Milanu.

Održala je brojne koncerte u Austriji, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, Švicarskoj, Irskoj, Velikoj Britaniji, Finskoj, Turskoj, Kazahstanu i Hrvatskoj.

Iz toga se posebno istiću koncerti s belgijskim violistom Michaelom Kugelom te američkom sopranisticom Denyce Graves na 53. Dubrovačkim ljetnim igrama 2002., sa francuskim violistom Gerardom Causseom na festivalu u Hartbergu/Austrija 2006., s austrijskim flautistom Karl-Heinz Schützom na Falaut-festivalu u Milanu 2008. i 2018. u Splitu,

s poznatom kineskom sopranisticom Hui He na 61. Dubrovačkim ljetnim igrama i Gudačkim kvartetom Tartini-Ljubljana na 56. Splitskom ljetu 2010., američkim klarinetistom Vadimom Lando, Armanom Mourzagalievim i Wladimirom Kossjanenkom na Međunarodnom festivalu Forte Music Fest u Almaty 2015. i 2016.; s Edinom Karamazovim na festivalu sv. Donat i Splitskom ljetu 2019.godine.

Godine 1999. bečka diskografska kuća «Extraplatte» izdala je CD «Music for Viola» s Wladimirom Kossjanenkom, a 2002. CD «In Memoriam Shostakovich» s Michaelom Kugelom. «The Strad Magazine London» izabrao je ovaj CD za Recital Disc – Strad Selection.

Pored pedagoške djelatnosti na bečkom Sveučilištu (Wiener Volkshochschule) gdje je vodila klavirsku klasu od 1992. do1995., predavala je i na mnogobrojnim seminarima: Gutenstein, Mauerbach –Austrija; Bordeaux – Francuska; Zagreb, Brač, Zadar, Hvar, Sinj, Kaštela, Umjetnička akademija u Splitu – Hrvatska, Akademija za glasbo Ljubljana – Slovenija, Koninglijk Konservatorium Bruxelles – Belgija te New Bulgarian University Sofia – Bugarska.

Od 1998. do 2008. bila je angažirana kao stalni korepetitor u Bečkoj državnoj operi, a od 2002. do 2008. kao pedagoški suradnik na Univerzitetu za glazbu i scensku umjetnost u Beču.

Od 2007. djeluje kao izvanredna profesorica za glavni predmet klavir a od 2017. kao prodekanica Glazbenog odjela na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Zajedno s Wladimirom Kossjanenkom 2012. osniva festival “Dani J.S. Bacha u Splitu”, koji se održava svake godine na dan rođenja kompozitora.

Wladimir Kossjanenko, austrijsko-hrvatski violist rođen u Alma-Ati. U sedmoj godini počeo je pohađati Specijalnu glazbenu školu za nadarenu djecu, gdje je i maturirao. Studij nastavlja na Državnoj glazbenoj akademiji „Nikolaj Rimski – Korsakov“ u St.Petersburgu u klasi prof. Vladimira Stopičeva. Za vrijeme studija bio je angažiran kao solo-violist i asistent dirigenta „Ansambla Lenjingradskih solista“.

Godine 1991. na poziv Claudia Abbada postaje član „Gustav Mahler“ orkestra u Beču, gdje nastavlja studij na Universität für Musik und darstellende Kunst (prof. Hans Peter Ochsenhofer, prof. Thomas Kakuska) i 1999. s odličnim uspjehom magistrira.

Usavršavao se na master classama Isaaca Sterna, Norberta Brainina (Amadeus Quartet), Waltera Levina (LaSalle Quartet), Güntera Pichlera (Alban Berg Quartet), Milana Škampe (Smetana Quartet), Joela Krossnicka (Julliard Quartet) te kod profesora Michaela Kugela na Kraljevskom konzervatoriju u Gentu/Belgija.

Od 1993. do 1996. bio je stalni supstituent Bečkih filharmoničara, u Bečkoj državnoj operi i na Salzburškom festivalu. U to vrijeme svirao je pod palicom poznatih dirigenata kao što su: Claudio Abbado, Sir George Solti, Sir John Elliot Gardinger, Carlo Maria Giulini, Lorin Maazel, Sir Simon Rattle, Riccardo Muti, Pierre Boulez.

U Filharmonijskom orkestru u Grazu bio je od 1994. do 1998. angažiran na poziciji prvog solo-violista. Godine 1997. dobio je nagradu „Union Fund and management prize“ internacionalnog natjecanja „Lionel Tertis“ (Isle of Man, Engleska) te specijalnu nagradu i medalju Perrenoud fonda (Neuchatel, Švicarska).

Od 1998. do 2007. radi kao član poznatog gudačkog kvarteta „Hugo-Wolf“ u Beču. Wladimir 1999. dobiva Europsku nagradu za komornu glazbu u Parizu te 2003. nagradu „Pasticcio“ Austrijskog radija u Beču.

U proteklih 20 godina svirao je više od 500 solističkih i komornih koncerata u Europi, Aziji, Južnoj i Sjevernoj Americi među ostalog u najznačajnijimm svjetskim koncertnim dvoranama kao što su:

Carnegie Hall New York, Suntory Hall Tokyo, Concertgebouw Amsterdam, Royal Albert i Wigmore Hall London, Birmingham Symphony Hall, Berliner i Kölner Philharmonie, Herkules-Saal München, Tonhalle Zürich, Festival Hall Luzern, Bečki Musikverein i Konzerthaus, Mozarteum Salzburg, Cité de la Musique Paris, Palais des Beaux-Arts Bruxelles, Čajkovski konzervatorij Moskva, Mariinsky Concert Hall St. Petersburg, Megaron Athen, National Gallery of Art i Phillips Collection Washington D.C., Center of Modern Art i Skirball Center Los Angeles, te u okviru renomiranih festivala:

Edinburgh, Colmar, Jerusalem, Prag, Dortmund, Schwetzingen, Genève, Trondheim, Seoul, Osaka, Buenos Aires, Havanna, Cervantino Mexico, L’été musical dans la vallée du Lot, Stars of the White Nights St.Petersburg, Schubertiade Roskilde, Splitsko Ljeto, Carinthischer Sommer, Styriarte, Klangbogen Wien, Schubertiade Schwarzenberg itd.

Na turnejama s Hugo Wolf kvartetom obišao je cijelu Europu, Južnu Ameriku, Meksiko, Južnu Koreju, Japan i SAD.

Wladimir Kossjanenko snimao je za radio ORF, BBC, Radio France Paris, Deutschland Radio Berlin, Süd-West-Funk Baden-Baden, Radio Suisse Romande, Minnesota Public Radio, televiziju „Unitel“ Berlin, ORF, TV Irland, KBS Južna Koreja, NHK Japan i HRT.

Za diskografske kuće „Gramola“, „Atlantis Art“, „Extraplatte“ i „Cam Jazz“ snimio je 8 CD-a zajedno s Vesnom Podrug, Yuliyom Gorenman, Igorom Malinovskim, Jean-Guihen Queyrasom, Xavier Phillipsom, Johnom Taylorom, Kennijem Wheelerom i Hugo Wolf kvartetom djela J.S.Bacha, Hindemitha, Waxmann-Kugela, Debussija, Šostakovića, Haydna, Beethovena, Brahmsa, Schuberta, Dvoraka, Ravela, Ligetija te Kennija Wheelera.

U okviru Waldzell Meetings and concerts – Austria Wladimir Kossjanenko nastupao je zajedno sa Paulom Coelhom, Lillyom Brettom, Robertom Menasseom i Lucom Bondyom.

Wladimir Kossjanenko svirao je svjetske praizvedbe Friedricha Cerhe, Ericha Urbannera, Zbigniewa Bargielskoga, Johannesa Maria Stauda, Dirka D’Asea, Otto Zykana, Ernsta Leitnera, Kenny Wheelera, Srečka Bradića, Zorana Novačića i mnogih drugih suvremenih kompozitora.

Kao dirigent nastupao je u Austriji, Njemačkoj, Bugarskoj i Hrvatskoj.

Kao solist svirao je sa Bavarskom komornom filharmonijom, Zagrebačkim solistima, Polskom Filharmonijom Arthura Rubinsteina, Jerusalem Festival Orchestra, Capella Luterana Beč, Bečkim Akademskim Orkestrom te Zadarskim i Splitskim komornim orkestrima.

Surađivao je i s renomiranim internacionalnim solistima: Brunom Caninom, Michaelom Kugelom, Gerardom Causseom, Patricijom Kopatchinskajom, Petritom Cekuom, Filippom Gambom, Nicholasom Angelichem, Paulom Meyerom, Davidom Grimalom, Aloisom Poschom, Mihaelom Ursuleasom te sa poznatim ansamblima kao su Altenberg-Trio Beč, Ensemble Wiener Collage, Vienna Secession Players, Ensemble XX. Century, Trio Orlando Zagreb, Tartini kvartet Ljubljana, Sebastian kvartet Zagreb.

Pored koncertne djelatnosti vodio je seminare za violu i gudački kvartet u Belgiji (Royal Conservoatoire Bruxelles), Austriji (Internationale Orpheus Akademie Wien), Engleskoj (University of St Andrews, Guildhall School of Music and Drama London), Japanu (Sapporo University), Grčkoj (Thessaloniki State Conservatory), Nizozemskoj (Kraljevski konzervatorij Maastricht), Francuskoj (Rencontres Musicales Internationales des Graves), Bugarskoj (New Bulgarian University Sofia), Bosni i Hercegovini (Muzička Akademija Sarajevo), Sloveniji (Akademija za glasbo) i Hrvatskoj (Međunarodna ljetna škola akademije u Splitu, Funkcionalna škola Elly Bašić, Zagreb; Uzmah Hvar, Korčula, Brać; Ljetna škola Trogir).

Bio je član žirija međunarodnih natjecanja u St. Andrews (2009.), Rudolf Matz u Dubrovniku (2008, 2010.) i Čakovcu (2013.), u Splitu (2009.) te na 1. i 2. Natjecanju Borisa Papandopula u Zagrebu (2012., 2016.) i Državnom natjecanju u Zagrebu (2018.).

Od 1999. do 2003. godine Wladimir Kossjanenko djelovao je kao asistent violske klase profesora Michaela Kugela.

Kao izvanredni profesor za violu i komornu glazbu na Umjetničkoj akademiji u Splitu djeluje od 2008. Sa Zagrebačkim solistima redovito surađuje od 2009. godine.

Na Umjetničkoj akademiji je 2011. formirao studentski Gudački orkestar s kojim je ostvario brojne nastupe i snimio CD.

Godine 2012. osnovao je komorni orkestar „Splitski virtuozi“ u kojem djeluje kao umjetnički ravnatelj, dirigent i solist i svira brojne koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu, a zajedno s Vesnom Podrug novi festival “Dani J.S. Bacha u Splitu”, koji se održava svake godine na dan rođenja kompozitora.

Nagradu „Zlatni Grgur“ za izniman doprinos glazbenoj sceni Grada Splita dobio je 2019. godine.

Početkom 2021. godine izabran je za predstojnika Odsjeka za gudačke instrumente i gitaru na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu.

IZLOŽBA

Centar za kulturu Čakovec – izložbeni prostor

  • četvrtak 4.3.2021. od 17 do 20 sati

Autor će u Centru za kulturu održati radionice slikanja:

11. ožujka, 18. ožujka i 25. ožujka od 17.30 do 19.30 sati.

Milo Sakač

ČUJEM, ALI NE JASNO

Sklonost ekspresivnoj snazi, automatizmu i gestualnosti ono je što se provlači kroz djela arhitekta i slikara Mile Sakača. Odabrana recentnija djela izložena su na dvije lokacije i iako povezana prije navedenim okosnicama njegovog slikarstva, na određeni način se nadopunjuju i razvijaju jedna iz drugih što kao epilog stvara i razliku među njima. Time se događa i odmak od ostalih radova, prije svega u koloritu. Neki od predstavljenih radova nastali su kao reakcija na prošlogodišnji zagrebački potres i pokazuju značajke kojima bismo djelomično i definirali tu prirodnu pojavu: iznenadna i kratkotrajna vibracija tla. Sklonost akcijskom slikarstvu kao da je prirodni put slikareva temperamenta koji svoja promišljanja, traženja i inspiracije uz podlogu i ritmičnost house glazbe prenosi na platna koja postaju njegova pozornica na kojoj autor s kistom u ruci stvara dramu. Drama ili avantura nije unaprijed isplanirana, spontana je ali ipak kontrolirana. Završava u trenutku kad je emocija zadobila fizičku formu i postala prisutna na platnu. Forme su reprezentativne, pojednostavljene i apstraktne s brzim potezima kista koje grade linije u rasponu od urezanih, tanjih i decentnijih preko energičnih, močnih, ponegdje i agresivnih pa do onih širokog zamaha boje kojima se oblikuje kompozicija same slike. U djelima hommage to kala L i hommage to kala XL moćnim, širokim linijama/nanosima boje kojima se stvara samouvjerenost i čvršća kompozicija, vidljiv je utjecaj Franza Kleina, ali i arhitektonskog promišljanja kompozicije. Ostala djela u tom su smislu mekšeg karaktera i njima kroči dublje u apstrakciju. Reducirajući oblike na polja boje kojima daje početni impuls pritiskom kista na platno nakon čega se boja razlijeva samostalno i nepredvidivo, kao na slikama ghost walker ili GW, umjetnik dodatno naglašava energiju linijama koje negdje, kao kod Cyja Twomblyja, podsjećaju na škrabotine. Upravo takve kratke linije snažnog naleta u različitim smjerovima i debljinama, lazurni i impasto nanos boje kao i njihove nijanse koje izbijaju na površinu gotovo doslovno oslikavaju stanje koje slijedi nakon potresa; dezorijentiranost, neugodu ili uznemirenost (don’t kiddy). Slična kompleksnost ili dramatičnost površine nastaje i zbog preklapanja različitih faktura i nijansiranja crne i bijele s ponekim akcentom crvene koja u tom akromatskom dijalogu ima dvojako značenje – opasnosti, ali i ljubavi (PP ZuZ I, PP ZuZ). Djela Mile Sakača većih su dimenzija, a prenesene emocije koje nanovo oživljavaju pred gledateljima i u njima čine ih još monumentalnijima. U dijalogu pretežno crnih i bijelih polja odnosno površina ono što naglašava i izvlači energiju na površinu je i dijalog slikarskog i crtačkog – plohe i linije. Upravo kroz te detalje – teksturu, fakturu i ritam – progovara energija i emocija koju je ruka stvorila vidljivom.

Marta Horvat, dipl. pov. umj.

Biografija

Milo Sakač, rođen 1963. godine u Čakovcu, školu je pohađao u Lendavi i Mariboru a, diplomirao na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1988. godine. Radi kao arhitekt i paralelno slika.

Godine 2017./18. otvara slikarski atelijer u Beču, ljeti boravi i radi u Omišu u atelijeru i galeriji

Član je grupe Q202 Leopoldstadt Wien, te Produzentengalerie Wien

Ove godine obilježava 31 godinu od svoje prve samostalne izložbe

Slikarske tehnike: aquarel, akril, kombinirane tehnike, tuš, ugljen, kolaž, ..

1980-ih radi scenografiju i plakate za predstave

1988. prva samostalna izložba u Čakovcu

2004.-2007. slikarska kolonija „Pihači“ u Stubičkim Toplicama

2015. grupna izložba u sklopu projekta ‘my favorite place, R20’ Wien

2016. otvara ljetni vrtni atelijer i galeriju slika u Omišu

2017. samostalna izložba „Svitla nami triba“ u KGZ u Podsusedu

2017. postaje član Produzentengalerie Wien

srpanj grupna izložba „Hiden inspiration“ u Produzentengalerie Wien

listopad otvara atelijer u Beču

studeni samostalna izložba „Mind Open Title Missing“ u Produzentengalerie Wien

studeni samostalna izložba „Kraj mora“, u galeriji ARTSHIFT u Splitu

2018.

ožujak grupna izložba „Die wundersame Welt der Produzentengalerie Wien“

travanj pristupa/primljen u grupu umjetnika Q202 Leopoldstat, Kulturstat Wien

svibanj sudjeluje na Atelie rundgang u Beču, projekt Q202

rujan ciklus „Brioni“ korišten za snimanje serije NOVINE 2 (Netflix)

studeni grupna izložba projekt „Boranka“ – Karbon, galerija „Botaničar“ Zagreb

2019.

siječanj pokreće projekt putujućih izložbi pod radnim nazivom MIND HUNTER

ožujak samostalna izložba u „Art Room’ u Beču

travanj sudjeluje na Atelie Rundgang u Beču, projekt Q202

svibanj samostalna izložba u ‘BODO’ galerija Budapest

listopad samostalna izložba u galeriji ‘DRUŽINA’ u Ljubljani

2020.

travanj izložba u Zagrebu u studiu muzeja Mimara (virtualna-potres)

2021.

ožujak izložba u CZK Čakovec i Gimnaziji J. Slavenskog i radionica za mlade

U pregovorima izložbe u Pekingu i Šangaju, Varaždinu i Pragu gost slikar u Fozhou, regija Fujian, priprema izlaganja u Kanadi, Americi (WK & EK) i Chileu, Argentini

DJEČJI PROGRAM

KAZALIŠNA TRIBINA ZA DJECU I MLADE „CUKOREK“

subota 6. ožujka 2021. u 16.00 sati

Kazališna družina Pinklec Čakovec

Tanja Novak

PUŽ MUŽ

Režija: Romano Bogdan

Dramaturgija: Tanja Novak

Glazba: Bojan Miljančić

Scenografija: Kristina Pongrac

Kostimografija: Patrik Dolenc

Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi

Igraju: Igor Baksa, Mario Jakšić, Davor Dokleja i Bruno Kontrec

O predstavi: Predstava u formi interaktivne 3D slikovnice donosi priču o prijateljstvu i tri žabe koje u skučenom svijetu vlastite bare susreću druge životinje, puža, crnog kosa, vjevericu, zeca, miša te se sa svakom od njih upuštaju u igru i sklapaju prijateljstva.

Trajanje: 45 minuta

Dob: 3 + (predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole)

DJEČJA FILMSKA TRIBINA

nedjelja 7. ožujka 2021. u 16.00 sati

TOM I JERRY

animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik / SAD / 2021.

Režija: Tim Story

Uloge/glasovi: Dajana Čuljak, Jan Kerekeš, Dražen Čuček, Marko Cindrić, Ivan Colarić, Mirna Medaković

Nezaboravni mačak i miš koji su obilježili mnoga djetinjstva, vraćaju se u najvećem metežu na velikom platnu!

Jedno od najomiljenijih rivalstava u povijesti ponovno oživljava kad se Jerry useli u najljepši hotel New Yorka uoči “vjenčanja stoljeća”, prisiljavajući očajnog organizatora vjenčanja da hitno zatraži nužne mjere. Chloë Grace Moretz nalazi se u ulozi tek zaposlene Kayle, koja ima zadatak riješiti problem glodavaca u hotelu prije važnog događaja. Kayla za pomoć uzima Toma kako bi zajednički zaustavili nestašnog Jerryja.

Slijedi naravno epska bitka mačke i miša koja prijeti uništenjem njezine karijere, vjenčanja, a moguće i samog hotela. No uskoro se pojavljuje još veći problem: zlobni i ambiciozni djelatnik koji se urotio protiv njih troje.

Trajanje: 101 minuta

Za sve uzraste.

4. ŽENIJALNI DANI

Centar za kulturu Čakovec početkom ožujka tradicionalno se uključuje u manifestaciju Ženijalni dani – zajednički program Kino mreže koji povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena na velika platna diljem zemlje donosi izvrsne i nagrađivane filmove o snažnim ženama i njihovim izazovima u današnjem društvu.

Program:

5. – 8. ožujka

DJEVOJKA KOJA OBEĆAVA

Promising Young Woman

triler / SAD / 2021.

Režija: Emerald Fennell

Uloge: Carey Mulligan, Laverne Cox, Bo Burnham, Alison Brie, Connie Britton, Jennifer Coolidge

– 4 nominacije za Zlatni globus

Redateljica Emerald Fennel (Killing Eve) na velika platna donosi novi, zanimljivi pogleda na osvetu. Za Cassie (Carey Mulligan) svi tvrde da je obećavajuća mlada djevojka….dok joj strašan događaj ne usmjeri život na totalno drugačiji put. No ništa na prvi pogled nije onako kako izgleda. Ona je pametna, lukava, neustrašiva i živi dvostruki život. Po danu radi kao konobarica u lokalnom kafiću, a po noći izlazi i traži osvetu. Neočekivani susret će omogućiti Cassie da ispravi sve nepravde iz svoje prošlosti.

Trajanje: 113 minuta

Preporučamo starijima od 15 godina.

(v.m.)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*