Najavljen 13. TFF

James Bond, Jason Bourne, Ethan Hunt, Jack Bauer, Jack Ryan, Xander Cage, MacGyver i drugi popularni filmski i televizijski tajni agenti, špijuni i detektivi bit će glavna teme 13. Trash film festivala u Varaždinu na temu “Špijuni koje volimo”.

Udruga Trash iz Varaždina i ove je godine pripremila bogat program Trash film festivala koji će doživjeti svoje sretno 13. izdanje od 5. do 8. rujna. Tema ovogodišnjeg izdanja festivala su filmovi o tajnim agentima, špijunima i detektivima.

I ove godine amaterski filmaši iz cijeloga svijeta dobit će priliku prošetati crvenim tepihom i svoje zabavne filmove prikazati na velikom kino platnu.

Na službeni natječaj Udruge Trash ove je godine stiglo 200-injak filmova iz svih dijelova svijeta, a selektor festivala u službenu je konkurenciju festivala uvrstio 50-ak filmova koji će biti prikazani u Kinu Gaj te će se boriti za festivalske nagrade, famozne “Zlatne motorke”.

Četiri “Zlatne motorke”, u kategorijama borilačkog, znanstveno-fantastičnog, akcijskog i horror filma, dodijelit će Stručni žiri festivala u koji su ove godine uvršteni hrvatski publicist, novinar, urednik, glazbenik i redatelj Anđelo Jurkas, najaktivniji i najugledniji hrvatski filmski kritičar novije generacije Marko Njegić i jedan od najboljih, najuglednijih i najaktivnijih filmskih i televizijskih montažera s ovih prostora Goran Mitrović. Jednu će “Zlatnu motorku” već tradicionalno dodijeliti i festivalska publika.

“Zlatne motorke” bit će dodijeljene posljednjeg dana festivala na spektakularnoj svečanoj dodjeli u sklopu koje će biti prikazani i isječci iz najnovijeg blockbustera Udruge Trash čiji glavni protagonist je trasherski supertajni agent Bob, James Bob.

U sklopu popratnog programa festivala bit će svečano postavljena prva ploča u prvoj varaždinskoj Ulici slavnih po uzoru na Walk of fame na Hollywood Boulevardu, a koja će biti smještena u Uskoj ulici. Čast da bude na prvom koraku u šetnji Ulicom slavnih u Varaždinu pripala je legendarnom hrvatskom glumcu Zvonimiru Ferenčiću, najpoznatijem po svojoj ulozi Franca Ožbolta Cinobera u kultnim Gruntovčanima.

Tradicionalno, u sklopu festivala bit će održan i filmski kviz Kvizna situacija koju će ponovno urediti i voditi kultni trasher Mario Kovač koji je ove godine, u skladu s temom festivala, pripremio kviz u sklopu kojeg će zainteresirani moći provjeriti svoje znanje o filmskim i televizijskim tajnim agentima, špijunima i detektivima. James Bond, Jack Ryan, Jason Bourne, Ethan Hunt i ostali tajni agenti iz filmova i televizijskih serija bit će tema i stručne debate koja će također biti održana u sklopu festivala, a koju će voditi filmski kritičar Marko Njegić i kulturni antropolog Tomislav Pletenac.

U koncertnom dijelu programa, koji će ove godine biti održan u Dvorištu Palače Sermage na Stančićevom trgu, trashere će zabavljati varaždinski bendovi WiFly, Drone Hunter i Groovebox, Bruto Geto iz Zagreba, Amy’s House – Amy Winehouse Tribute Band iz Beograda te nezaobilazni festivalski bend The Fakin Lajsne.

13. TRASH FILM FESTIVAL

VARAŽDIN

5.9. – 8.9.2018. godine

Tema festivala: „Špijuni koje volimo“

PROGRAM:

SRIJEDA 05.09.2018.

19.00 – Uska ulica – Svečanost otvaranja festivala te otvaranje Ulice slavnih u Varaždinu i postavljanje prve ploče u spomen na glumca Zvonimira Ferenčića

ČETVRTAK 06.09.2018.

16.00 – Kino Gaj – prikazivanje filmova iz službene konkurencije

19.00 – CB Elephant – Filmski kviz

22.00 – Dvorište Palače Sermage – koncert Bruto Geto (Zagreb) i WiFly (Varaždin)

PETAK 07.09.2018.

16.00 – Kino Gaj – prikazivanje filmova iz službene konkurencije

19.00 – CB Elephant – Stručna debata na temu „Špijuni koje volimo“

21.00 – Dvorište Palače Sermage – koncert Drone Hunter (Varaždin) i Groovebox (Varaždin)

SUBOTA 08.09.2018.

10.00 – Kino Gaj – prikazivanje filmova iz službene konkurencije

19.00 – Kino Gaj – Svečanost dodjele “Zlatnih motorki”

21.00 – Dvorište Palače Sermage – Koncert The Fakin Lajsne (Varaždin) i Amy’s House – Amy Winehouse tribute band (Beograd)

(Luka Špac)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*