Natječaj za najbolju poeziju, kratku prozu i književnu kritiku

Književno svratište ZVONA i NARI i časopis ZiN Daily raspisuju natječaj za najbolju poeziju, kratku prozu i književnu kritiku

ZVONA i NARI Udruga za proizvodnju kulture iz Ližnjana objavljuje natječaj za tri ravnopravne nagrade u kategorijama poezija, književna kritika i kratka proza.

Natječaj je otvoren od 17. svibnja 2017. godine do 18. veljače 2018. godine svim autoricama/autorima koji pišu na hrvatskom, srpskom, bošnjačkom, crnogorskom jeziku ili na kombinaciji jezika za koju nije potreban prijevod na bilo koji od spomenutih jezika. Odluku opobjednicima donijet će uredništvo internetskog časopisa ZiN Daily; imena pobjednica/pobjednika u sve tri kategorije bit će objavljena najkasnije do 1. travnja 2018., a svečana dodjela nagrada održat će se u
svibnju 2018. u Ližnjanu u Knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI.Slanjem svojih radova sve/svi sudionice/sudionici natječaja obvezuju se:
– da njihov rad kojim sudjeluju na natječaju u trenutku predaje (te u
vremenskom roku od sljedeća najmanje tri mjeseca) nije nigdje drugdje
objavljen;
– da pristaju da njihov rad bude objavljen u časopisu ZiN Daily tijekom 2017. i 2018. godine (nakon objavljivanja u ZiN Daily-ju isti rad može biti objavljen i drugdje, ali uz izričitu napomenu da je prvotno bio objavljen u časopisu ZiN Daily, u sklopu ovoga natječaja);
– da će, ukoliko njihov rad pobijedi, sudjelovati u dodjeli nagrada u Knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI u Ližnjanu u svibnju 2018. godine.

Nagrade su:
„Pjesničko zvono“ – nagrada za najbolju pjesmu. Za ovu nagradu autorice/autori mogu konkurirati s najviše tri prethodno neobjavljene pjesme u najviše tri navrata (dakle s ukupno devet pjesama u cijelom natječajnom razdoblju).

„Kritičko i“ – nagrada za najbolju književnu kritiku. Za ovu nagradu autori mogu konkurirati s po jednom prethodno neobjavljenom književnom kritikom u najviše tri navrata (dakle s ukupno tri književne kritike u cijelom natječajnom razdoblju). Za nagradu će se razmatrati isključivo kritički osvrti na romane, zbirke poezije ili proze suvremenih autorica/autora koji izvorno pišu/objavljuju na gore navedenim jezicima (izdanja ne starija od 2014. godine).

„Prozni nar“ – nagrada za najbolju priču. Za ovu nagradu autorice/autori mogu konkurirati s po jednom prethodno neobjavljenom pričom ili pripovijetkom u najviše tri navrata (dakle s ukupno tri priče u cijelom natječajnom razdoblju).

Prva nagrada u svakoj kategoriji iznosi dvije tisuće kuna (uz putne troškove za posjet Književnom svratištu ZVONA i NARI u Ližnjanu gdje će nagrađeni autori boraviti tjedan dana u svibnju 2018. godine i gdje će im biti dodijeljene nagrade).

Jedna/jedan autorica/autor može sudjelovati u više kategorija, ali ukupno u ne više od tri navrata (npr. s tri pjesme, jednim kritičkim osvrtom i jednom pričom u svakoj od tri kategorije).

Za nagrade će se razmatrati radovi koji pristignu u roku od 17. svibnja 2017. do 18. veljače 2018. isključivo putem obrasca na stranici https://www.zvonainari.hr/contact.

Upisivanjem ondje zatraženih podatake, prilaganjem tekstova kojima konkuriraju za nagradu te označavanjem da su tekstovi priloženi u svrhu sudjelovanja na ovom natječaju prijavitelji potvrđuju da su pročitali ova pravila i da na njih u potpunosti pristaju.

Svaka prijava na natječaj, uz sam/e tekst/ove, mora sadržavati kratku izjavu autorice/autora o njezinoj/njegovoj/njihovoj poetici (do 200 riječi), biografiju (do 200 riječi), te fotografiju autorice/autora.

Za sva dodatna pojašnjenja zainteresirani se mogu javiti na
zindaily.subs@gmail.com.

(Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*