Nedelišće: Prijem u povodu vrhunskih rezultata Udruge mažoretkinja

Povodom nedavnog velikog uspjeha kojeg su mlade članice Udruge mažoretkinja Nedelišća postigle na Državnom prvenstvu, priređen je u utorak 4. srpnja prijem u općinskoj vijećnici u Nedelišću, gdje su im na rezultatima čestitali općinski načelnik Darko Dania te njegovi zamjenici Željko Kacun i Nikola Novak.

Vijećnica je bila u potpunosti ispunjena djevojkama u prepoznatljivim zeleno-bijelim odorama koje su ovaj put bile dodatno ukrašene srebrnim i brončanim medaljama.

Mažoretkinje Nedelišća sudjelovale su od 26. do 28. svibnja na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Novom Vinodolskom zajedno s timovima iz cijele Hrvatske. Nedelišćanke su se na prvenstvu predstavile s čak četiri natjecateljska sastava (mlađe kadetkinje, starije kadetkinje, juniorke i seniorke) i ukupno 65 mažoretkinja. Na ovogodišnjem Državnom prvenstvu sudjelovale su s najviše mažoretkinja dosad te su se po prvi put natjecale u juniorskoj kategoriji.

Nedelišćanke su izuzetno zadovoljne svojim rezultatima. Naime, starije kadetkinje su u najbrojnijoj kategoriji prvenstva, odnosno u kategoriji “kadetkinje štap” drugu godinu zaredom osvojile brončane medalje, a juniorke su u kategoriji “s pomponima” bile osvajačice srebrnih medalja. Također, seniorke su u kategoriji “s pomponima” osvojile brončana odličja.

Općinski načelnik Darko Dania uručio im je prigodnu zahvalnicu za postignute uspjehe i uzorno predstavljanje svoje općine. Istaknuo je kako su čelništvo Općine i svi njezini građani izuzetno ponosni na njihova vrhunska postignuća, ali i na njihov predan kontinuiran rad, koji već niz godina rezultira mnogobrojnim uspjesima i priznanjima. Zahvalio je i čestitao vodstvu udruge i trenericama koje kvalitetno rade sa svim sastavima. Ujedno im je zahvalio na sudjelovanju na općinskim događanjima te što svojom vedrinom i mladošću uljepšavaju zbivanja na području općine, ali i mnogo dalje i šire. Zahvalnicu su u ime Udruge primile predstavnice čelništva Vedrana Radmanić i Lidija Branilović.

Mažoretkinje Nedelišća plešu i vrte mažoret štap od 2000. godine, a trenutno okupljaju stotinjak članica u dobi od 4 do 25 godina.

(INFA)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*