„Noćni orkestar“ Eve Bogomolec

U sklopu Dana Kalmana Mesarića, održana je, u četvrtak 20. rujna, u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, promocija zbirke pjesama „Noćni orkestar“, jedanaestogodišnje Eve Bogomolec iz Preloga.

Zbirka sadrži 87 pjesama podjeljenih u 8 poglavlja. O autorici i ovoj zbirci pjesama govorili su autor predgovora u zbirci, profesor  Marijan Lazar, Ljiljana Sraka, Evina učiteljica u prva četiri razreda škole te Evin otac, Siniša Bogomolec.

U predgovoru je profesor Lazar zapisao: „Mlada pjesnikinja, još uvijek dijete, otkriva nam ljepotu svijeta i prirode. Dakle, ima mjesta pod ovim suncem pjesničkim i za Evu, njezinu maštu i mlado biće koje progovara na jednostavan i neizmjerno dopadljiv način. Nadarena djevojčica koja je kročila na put pjesničke i glazbene kreativnosti, oblikuje i doživljava svijet gledan svojim očima. U zaklonu samoće i tišine piše i otkriva ljepotu poezije, tajnu jezika, igru riječi i tkanje života.“

Zbirka pjesama izašla je u nakladi obitelji Bogomolec, ilustracijama su se obiteljskom projektu pridružili Marta i Eugen Bogomolec, a lektorirao je Stjepan Orsag. Sve su okupljene pozdravili i voditeljica projekta Dani Kalmana Mesarića Mirjana Hržić te predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki. Pjesme iz zbirke čitala je Tamara Balent, a za glazbeni su se ugođaj pobrinuli Patricija Percl, Luka Bermanec te sama autorica Eva Bogomolec, uz pratnju profesorice Jasmine Malek Križanec.

Eva Bogomolec rođena je 2007.godine u Čakovcu, a pohađa Osnovnu školu Prelog. Pisanjem se bavi od 2015. godine. Noćni orkestar njezina je prva zbirka pjesama. Svira trombon u Umjetničkoj školi „Miroslav Magdalenić“ Čakovec, Područni odjel Donji Kraljevec, te u Puhačkom orkestru Grada Preloga.

(s)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*