medjimurjepress@gmail.com

Novi uspjeh zbora Josipa Štolcer Slavenski na natjecanju “Istria cantat”

Uz zlata zbora Slavenski, u Međimurje stižu i dvije srebrne plakete – jednu su osvojile pjevačice Ženske vokalne skupine KUU Veseli Međimurci iz Čakovca, a drugu Pjevački zbor Josip Vrhovski iz Nedelišća

U subotu, 22. veljače 2020. u Domu hrvatskih branitelja u Puli, održano je 2. međunarodno natjecanje pjevačkih zborova “Istria cantat” u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa, Mješovitog zbora Cantus PoPuli te Udruge za očuvanje spomena na istarske skladatelje.

U 8 kategorija prijavilo se 28 zborova iz Hrvatske i Slovenije. Pjevačice i pjevači pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca, s dirigenticom Senkom Bašek-Šamec, izveli su programe u dvije kategorije te u obje postigli izvrsne rezultate: u kategoriji A2 – klasična zborska glazba – slobodan program, s 25.17 bodova, osvojili su zlato 5 i proglašeni pobjednicima kategorije. U kategoriji B1 – folklorna zborska glazba – zadano djelo, osvojili su 26.33 boda, zlato 6, i opet izašli kao pobjednici kategorije.

 

Uz navedeno, zbor je osvojio i posebnu nagradu za najbolju izvedbu djela temeljenog na idiomu istarske ljestvice i čakavštini za skladbu Dušana Prašelja “Trešete”, a dirigentici je pripala posebna nagrada za umjetnički dojam.
Kao pobjednici u dvije kategorije, zboraši Slavenskog su i odmjerili snage s još tri zbora u pripetavanju za Grand Prix koji je naposljetku pripao Vokalnom sastavu Asante iz Zagreba.

Uz zlata zbora Slavenski, u Međimurje stižu i dvije srebrne plakete – jednu su osvojile pjevačice Ženske vokalne skupine KUU Veseli Međimurci iz Čakovca, a drugu Pjevački zbor Josip Vrhovski iz Nedelišća.

Uspješan natjecateljski vikend uvertira je u drugi dio zborske sezone u kojem zbor Slavenski čeka još niz pjevačkih izazova.

Foto: P.Z. J.Š.Slavenski

(v.m.)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*