Novoosnovana Ženska vokalna skupina „Pučpuljike“ Čakovec kod župana

Župan Matija Posavec danas je ugostio članice novoosnovane Ženske vokalne skupine iz Čakovca, zanimljivog imena  “Pučpuljike“. Naziv grupe preuzele su iz stare međimurske pjesme „Pučpuljika pučpuduje“ (Prepelica) koja za njih ima posebno značenje i ljepotu.

Upoznale su župana s osnivanjem vlastite udruge 5. veljače ove godine i izrazile želju da svoje pjevanje fokusiraju na očuvanje kulturno-umjetničke baštine Međimurja i Hrvatske, ali i da se okušaju u novim vokalnim izričajima i izazovima. Za ovu godinu već planiraju natjecanja i smotre i zacrtale su su visoke ciljeve.

Između ostalog, Lidija Posavec predsjednica udruge, naglasila je uz prioritete djelovanja i želju za što više nastupa, a za što im je potrebna i neophodna garderoba i prijevoz na nastupe.

Župan Posavec izrazio je zadovoljstvo osnivanjem ovakve ženske vokalne skupine i obećao nastupe u sadržajima i ingerenciji županije te obećao svesrdnu pomoć u njihovom izrastanju u kvalitetnu i međimurski promotivnu skupinu.

Pod vodstvom Stelle Cimerman, članice su i otpjevale omiljenu županovu pjesmu i bio je to prvi održan glazbeni nastup  ikada u inače ozbiljnoj Maloj vijećnici Međimurske županije.

Prigodnim cvjetnim lončanicama dan uoči Dana žena, župan im je poželio svekoliku sreću. Prijemu su prisustvovale pročelnica Upravnog odjela za poslove župana mr.sc. Vesna Haluga i privremena pročelnica Upravno odjela za obrazovanje, kulturu i šport dr.sc. Blaženka Novak.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*