medjimurjepress@gmail.com

O “Ruži međimurskoj”

Učenici 3. Osnovne škole iz Čakovca posjetili su Međimursku županiju, te pritom zamjenika župana Josipa Grivca, jednog od podupiratelja njihovog projekta od samog početka, upoznali s njihovom idejom za sljedeću manifestaciju „Ruža međimurska“ koja će se tradicionalno održati 2018. godine.

To je program koji okuplja mlade umjetnike osnovnih škola Međimurske županije u području likovnog i literalnog stvaralaštva s ciljem afirmiranja mladih stvaraoca te očuvanja kulturne i povijesne baštine ovog kraja.

Projekt „Ruža međimurska“ započeo je prije 5 godina, a njime se želi promovirati značajne međimurske pojedince te užu i širu zajednicu podsjetiti  i otrgnuti od zaborava neke zaboravljene pojedince, pjesnike i pisce te stare zanate s našeg područja.  Njihova ideja je da ove godine promoviraju nedavno preminulu Elizabetu Toplek (Tetu Lizu).

Tom je prigodom zamjenik prepustio svoje mjesto u uredu najmlađoj posjetiteljici –  Moreni  Desnica, a u posjeti su bili i Nera Preksavec, Bianca Strbad, Hugo Mađarić i Ema Škrobar te njihovi mentori  Tihana Preksavec  i Dražen Ružić. U ugodnom raspoloženju razgovarali su o projektu, a djecu je posebno zanimala Teta Liza, njezin život, pjesma, kakva je bila,…, no detaljno istraživanje će za novu manifestaciju, zasigurno tek uslijediti.

(j.b.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*