Obilazak Osnovne škole Sveti Juraj na Bregu

Hodnici i učionice Osnovne škole „Ivana Gorana Kovačića“ Sveti Juraj na Bregu od nedavno su opremljeni novim garderobnim ormarićima te je svaki od 386 učenika dobio svoj dio u koji će moći odložiti školski pribor i stvari. Na poziv ravnatelja škole Mladena Beuka i načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalovića, župan Međimurske županije Matija Posavec obišao je školu uz nazočnost pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Branka Sušeca.

„Za investiciju postavljanja ormarića Međimurska županija izdvojila je ukupno 94.975,00 kuna, nedavno su znatna sredstva uložena u novu kuhinju čime je znatno poboljšan pedagoški standard škole. Ovo je dobar primjer suradnje Općine na čijem se području škola nalazi i Županije kao osnivača škole, a rezultat je nova oprema, moderniji prostori za produženi boravak, nova kuhinja i sve ono što je takvoj ustanovi potrebno. Iduće godine razmišljamo o projektu dogradnje škole kako bi stvorili uvjete za jednosmjensku nastavu“ , istaknuo je prilikom obilaska župan Matija Posavec.

Načelnik općine Anđelko Nagrajsalović, zadovoljan je suradnjom sa Međimurskom županijom napomenuvši kako je važno imati moderno uređenu školu i što kvalitetnije uvjete jer oni podrazumijevaju veću razinu u kvaliteti života:”Iako je Međimurska županija osnivač škole, nastojimo kao Općina sudjelovati u projektima poboljšanja uvjeta u obrazovanju“, naglasio je.

(mk)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*