Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Osnovna škola Strahoninec i župni Caritas zajedno u akciji!

Na početku školske godine uvijek je živo i veselo u OŠ Strahoninec

Ove školske godine školu je upisalo 54 prvašića u dva razredna odjela. Među njima je i učenik koji boluje od specifične bolesti – celijakije, koja zahtjeva poseban režim prehrane bez glutena.

Odavno je lokalna zajednica prepoznala inicijativu škole o važnosti prehrane učenika u školi. Tako da Općina Strahoninec, već petu godinu zaredom, a od ove godine i Grad Čakovec s čijeg područja dolazi 40% učenika, u potpunosti financira školsku užinu za sve učenike. Pritom treba naglasiti da djeca jedu kuhanu hranu. S obzirom na specifičnost prehrane spomenutog učenika uz 480 obroka koji se dnevno pripremaju, školska kuhinja nije u mogućnosti pripremati poseban režim prehrane.

Stoga je na prijedlog škole, Caritas župe Marije Pomoćnice Strahoninec kupio i donirao školi jedan hladnjak u vrijednosti od 1.800,00 kuna, a u njemu će posebnu hranu imati učenici koji boluju od celijakije.

Uz zahvalne roditelje Dušanku i Miroslava Mlinarića primopredaji su prisustvovali vlč. Vladimir Kolarić, župnik župe Marije Pomoćnice Strahoninec, Markus Pilić, voditelj Caritasa i Josip Šipek, ravnatelj OŠ Strahoninec.

Silvija Žižek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja