Otvorena izložba Davora Rostuhara

Na Franjevačkom trgu u Čakovcu danas poslijepodne svečano je otvorena izložba „Hrvatska iz zraka“ koja nosi naslov “Hrvatska kakvu još niste vidjeli“ autora Davora Rostuhara, fotografa i putopisca.

Prirodne ljepote, ljudi i običaji prikazuju se iz dosad neviđene perspektive. Autor projekta i fotografija Davor Rostuhar sedam godina snimao je našu zemlju iz zraka, kroz sva godišnja doba, zabilježivši fascinantne prizore kojih često nismo ni svjesni. Jedan od izloženih fotografija prezentira i panoramu Čakovca snimljenu iz aviona.

Projekt je rezultat  sedmogodišnjeg truda i pomoći brojnih institucija i pojedinaca bez kojih ovaj financijski i tehnički zahtjevan projekt ne bi bio moguć. Želja mi je ponuditi jedan novi pogled na ljepote naše zemlje, potaknuti sve da još više cijenimo i čuvamo naša kulturna i prirodna blaga- rekao nam je Rostuhar.

Izložbu je otvorio Romano Bogdan zamjenik gradonačelnika, istaknuvši da je Davora upoznao na Hvaru i da je odmah poželio da jednu takvu izuzetno dokumentiranu foto-povijest dovede u Čakovec.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Komentiraj

*