medjimurjepress@gmail.com

Otvorene prijave prijave za radionicu koja spaja kazalište, lutkarstvo i psihologiju pamćenja

Sudjelujte u online radionici Id that we need – indeed?/ Identitet i trebamo li ga uistinu? ili se priključite u online Javni razgovor o kazalištu i lutkarstvu s autoricama radionice Moranom Dolenc, Lidijom Kraljić i Anjom Pletikosom te na inovativan i kreativan način uđite u svijet kazališta, lutkarstva, psihoanalize i psihologije pamćenja!

O RADIONICI

Društveno-kulturni i umjetnički program – radionica Id that we need – indeed?/ Identitet i trebamo li ga uistinu? namijenjena je za sve zainteresirane starije od 6 godina (bez obzira na ikakvo prethodno iskustvo). Održavat će se u online formatu od 18. do 22. svibnja 2020. od 18 do 21 sati, a prijaviti se mogu svi zainteresirani u timovima od minimalno 2 osobe do 13.05.2020. u 23:59 sati putem linka online prijavnice. (Napomena: svaka osoba mora prijavu slati zasebno, a osobe koje su u jednom timu ne trebaju biti na istoj lokaciji)

Radionica autorica Morane Dolenc, Lidije Kraljić i Anje Pletikose iz organizacije LOFT, će se sastojati se od niza kreativnih zadataka te samostalnog istraživačkog rada koji se nadovezuju na kazalište, lutkarstvo, psihoanalizu, psihologiju pamćenja i međugeneracijsku suradnju.

U fokusu radionice bit će i razvoj emotivnih i stvaralačkih procesa, kao i stvaranje osjećaja solidarnosti između društvenih grupa različite životne dobi, a posebna pozornost će se dati i aktualnom pitanju: „Što nam se kolektivno dešava kad se iznenada pojavi COVID-19 i kada tehnološki alati koji zamjenjuju međuljudske odnose postaju jedini mogući način komunikacije u izolaciji?“.

O JAVNOM RAZGOVORU

Više o ovoj radionici, kazalištu, lutkarstvu, autoricama kao i o organizaciji LOFT moći ćete saznati na online Javnom razgovoru o kazalištu i lutkarstvu s autoricama programa Moranom Dolenc, Lidijom Kraljić i Anjom Pletikosom u četvrtak, 7.svibnja 2020. u 17 sati koji će se održavati na scheier.hr Facebook stranici putem Facebook Live Streama.

O AUTORICAMA I ORGANIZACIJI LOFT

Autorice i voditeljice radionice, koje će ujedno sudjelovati i na javnom razgovoru, su redateljica Morana Dolenc, glumica Lidija Kraljić i dramaturginja Anja Pletikosa, umjetnice posvećene kazalištu za djecu i mlade, lutkarstvu, umjetnostima novog cirkusa, teoriji kazališta, pedagogiji i cjeloživotnom učenju iz Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT.

Lutkarska organizacija koju fakat trebamo – LOFT nastala je 2012. godine s ciljem promocije lutkarske umjetnosti za djecu i za odrasle. LOFT svojim projektima prezentira lutkarsku umjetnost kao pravo mjesto za spoj i susret umjetnosti poput likovne, glazbene i plesne.

Svi zainteresirani su pozvani da sudjeluju i posjete programe, a novosti i sve dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse mogu pronaći na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook, Instagram).

Svi programi su besplatni.

(v.n.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*