Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Ove godine online upisi na Fakultet organizacije i informatike

Po prvi puta FOI zbog epidemiološke situacije provodi upise u prvu godinu studija isključivo online, i to putem vlastite aplikacije

Slijedom nepovoljnih epidemioloških uvjeta u Hrvatskoj, a slijedeći preporuke matičnog Sveučilišta u Zagrebu i ostalih nadležnih institucija, Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina najavljuje da će upis u prvu godinu studija ak. godine 2020./2021. biti omogućen isključivo online i to putem aplikacije FOI UPISI na adresi upisi.foi.hr.

Ne želeći dovoditi u opasnost svoje buduće studente i njihove roditelje te zaposlenike Fakulteta, FOI je time spremno odgovorio na novonastalu situaciju, krizu pretvorio u priliku te je vlastitim kadrom kreirao aplikaciju koja će omogućiti budućim studentima na svim studijskim programima Fakulteta organizacije i informatike upise putem računala ili mobilnih uređaja.

Aplikacija će za upise biti otvorena, kako je i najavljeno ovogodišnjim natječajem za upis studenata u 1. godinu studija Sveučilišta u Zagrebu, od 23. do 27. srpnja 2020. do 12:00 sati. Sustav za upise koji su razvili developeri Centra za razvoj programskih proizvoda fakulteta prvenstveno je za
korištenje preko mobilnih uređaja, a budućim će studentima omogućiti brzi upis na željeni studijski program FOI-ja (Informacijski sustavi/Poslovni sustavi, Ekonomika poduzetništva, Primjena informacijske tehnologije u poslovanju) u nekoliko jednostavnih koraka, a koji uključuju provjeru i popunjavanje osnovnih osobnih podataka, prilaganje osobnih dokumenata i preuzimanje upisnih paketa.

Aplikacija je FOI-jev proizvod razvijen u suradnji Centra za razvoj programskih proizvoda Fakulteta s ostalim stručnim timovima FOI-ja u službama fakulteta – studentskom referadom, ISVU koordinatorom, računovodstvom i Centrom za međunarodne projekte.
‘Važno je istaknuti da će, tijekom upisa, studentima na raspolaganju biti i stručni tim za korisničku podršku,  koji će osim djelatnika Fakulteta uključivati i iskusne studente FOI-ja. Budući brucoši moći će nas u svakom trenutku tijekom upisa kontaktirati telefonom ili elektroničkom poštom, a na raspolaganju će biti i podrška «uživo» putem nekoliko virtualnih soba u koje će se moći priključiti i u sinkronom (realnom) vremenu dobiti odgovore na sva svoja pitanja’ – ističe dekanica FOI-ja izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Inače, FOI je već početkom ljetnog semestra ove ak. godine spremno dočekao online nastavu, jer je na vrijeme pripremio kompletnu vlastitu online infrastrukturu za održavanje predavanja, praktične nastave, ali i provođenje ispita, kao i obrana završnih i diplomskih radova te doktorskih disertacija. Cijeli sustav je od početka vrlo dobro funkcionirao, uz znatne napore samih nastavnika i tehničkih službi, koji su uložili dodatan
trud u kreiranje online nastavnih sadržaja, pružajući studentima 24/7 podršku u online nastavi. To su prepoznali i sami studenti, pa je u anketi provedenoj tijekom svibnja čak 70,5 posto studenata online nastavu na FOI-ju u cjelini ocijenilo ocjenom vrlo dobar ili odličan.

‘Spremni smo i za potpuno online izvođenje nastave od jeseni, iako se nadamo da će nova akademska godina započeti u normalnim uvjetima, posebice za naše brucoše koje jedva čekamo upoznati uživo’ – ističe dekanica Begičević Ređep i dodaje da je ovo razdoblje online nastave na FOI-ju iskorišteno za uređenje novih dvorana i laboratorija, kao i vanjskog izgleda povijesne zgrade u samom centru Varaždina.

Više informacija o online upisima dostupno je i na web stranici FOI-ja foi.unizg.hr, a za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirate na niže navedene kontakte.

Vika Kerekeš, mag.nov.
PR Odjel FOI

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja