medjimurjepress@gmail.com

Početak rada radionice u sklopu Likovnog udruženja Čakovec

Artelje djeluje već 12 godina kao sekcija Likovnog udruženja Čakovec koja se bavi edukativnim  radionicama za djecu i odrasle. Prvenstveno  smo usmjereni na umjetnost i umjetničko stvaranje . Od ove školske godine a radi poboljšanja kvalitete edukacije Artelje se preselio na novu lokaciju odnosno  u Stari hrast, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec ( prvi kat).

U Artelje se mogu upisati sve dobne skupine od 6 godina pa na dalje. Organiziramo kreativne umjetničke radionica crtanja i slikanja za djecu i mlade pod stručnim vodstvom voditelja  u malim uigranim grupica do deset polaznika koje zrače energijom i stvaralaštvom. Ujedno smo u mogućnosti svim učenicima srednjih škola  koji žele nastaviti školovanje na nekom od studija gdje je potrebno znanje i vještina slikanja i crtanja pomoći da se što bolje pripreme za prijemne ispite.  Crtanje i slikanje je lijep i zabavan hobi za odrasle, ali ako ne znate prave tehnike, može biti i vrlo frustrirajuća gnjavaža. Zato „Artelje“  usmjerava i pomaže otvaranju umjetničkih kanala, te vodi polaznike kroz opuštajući svijet umjetnosti. Radionice su organizirane u dogovoru sa stručnim voditeljem i održavaju se jedanput tjedno dva školska sata (sat i pol).

Prošle školske godine Artelje je organizirao i besplatni odlazak svih polaznika na edukativni izlet u Đurđevac gdje smo posjetili Gradski muzej i pogledali izložbu Salvador Dalija i hrvatsku saharu.

Na kraju svake školske godine jer škola crtanja i slikanja traje kao i svaka školska godina organiziramo izložbu radova svih polaznika Arteljea.

Predavači su akademski slikar Veljko Posavec , učiteljica likovnog odgoja Ana Golubić Brozović ,  učiteljica likovnog odgoja Marina Mrazović  i voditelj Likovnog udruženja Čakovec Toni Fažon.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*