medjimurjepress@gmail.com

Poljsko-mihovljanska kulturna suradnja

Nazaboravni kulturno umjetnički spektakl održao se u nedjelju 03.03.2019. u Društvenom domu u Mihovljanu. Na poziv KUD „Mihovljan“ iz Poljske općine Wierzchosławice u goste je došla folklorno-pjevačka skupina „Swojacy“.

Svojim prekrasnim šarenim nošnjama iz okolice Lublina te tradicionalnim nošnjama iz Krakowa i izvođenjem tradicionalnih plesova i pjesama kao što su „krakowianka“ i „waršawianka“ doslovno su publiku digli na noge. Bilo je tu i ciganskih plesova, polki i valcera koje su članice i članovi ove grupe izvodili na jedan posebno upečatljiv i nezaboravan način koji se ne može riječima opisati, već se jednostavno mora doživjeti.

Uz gostujuću grupu „Swojacy“ publiku je oduševila grupa mladih pjevača koja se prije 5 godina udružila i osnovala klapu „Palma“. Prvi je puta bilo da je u Mihovljanu zapjevala klapa, a sa kojom su svi zajedno na kraju zapjevali „Ružo crvena“.

Glavni povod ovakvom spektaklu 20-ta je obljetnica uspješnog i neprekidnog djelovanja KUD „Mihovljan“ koji je izvođenjem tradicionalnih međimurskih pjesama i plesova oduševio domaću publiku.

(Predrag Kočila)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*