medjimurjepress@gmail.com

Posjet sudionika Erasmus + projekta Međimurskoj županiji

Danas, 14.ožujka u Velikoj vijećnici Međimurske županije župan Međimurske županije Matija Posavec sa suradnicima priredio je prijem za sudionike Erasmus + projekta „Our heritage is our treasure“ iz Italije, Španjolske, Portugala, Cipra i Grčke, a čiji su domaćini učenici i učitelji Osnovne škole Strahoninec

Tom prilikom iskazao je zadovoljstvo razmjenom učenika iz cijele Europe, uz napomenu da je to prilika  našim učenicima da promoviraju Međimurje, ali da naši učenici dobe spoznaje o kulturama i obrazovanju u drugim državama.

Ravnateljica OŠ Strahoninec Jelena Okun rekla je da je vrijednost projekta ne samo suradnja, već i primjena i implementiranje iskustava iz Europeu naše kurikulume, a i obratno.

Koordinatorica projekta Tamara Vidović istakla je da ovo školsko partnerstvo sa šest škola u Europi ima izuzetan značaj u obazovanju učenika. Svoje goste poveli su diljem Međimurja, ali i Zagorja.  Učenici iz Europe smješteni su kod obitelji naših učenika. Održavaju se mnoge radionice pa i ona u kojoj će svi oni zajedno na završnici otpjevati “Protuletje se otpira” i to mali Talijani, Španjolci, Portuglaci uz KUD Strhoninec. Slijedeći susret je u Portugalu tijekom petog mjeseca.

Svojim gostima župan je pripremio i simbolične poklone koji će ih podsjećati na na ovo druženje.

(r)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*