Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Postignuti rezultati na 64. državnom natjecanju mladih tehničara iz Međimurske županije!

Nakon što je posljednje dvije godine državno natjecanje mladih tehničara održano na daljinu na ovogodišnje 64. po redu, od 2. – 4. svibnja u Primošten su pozvana 244 najbolja natjecatelja sa županijskih natjecanja. Iz Međimurske županije pozvano je 11 učenika. Nakon revizije osvojenih bodova čitavog i najsloženijeg osnovnoškolskog natjecanja Državno povjerenstvo je 13. svibnja objavilo službene rezultate.

U području Maketarstvo i modelarstvo drugo mjesto osvojila je Klara Miljančić, (5.r.), OŠ Ivan Goran Kovačić, Sveti Juraj na Bregu, mentor Franjo Jambrović. U području Graditeljstvo, Dora Kovač, (6.r.) iz OŠ Domašinec, mentorica Renata Martinec dijeli drugo mjesto s učenicom iz Zagrebačke županije, dok Saša Ovčarić (7.r.) iz I. OŠ Čakovec, mentor iz škole Branko Vujnović, vanjski mentor Kristijan Ovčarić, (MIK), dijeli treće mjesto u Automatici s učenikom iz Primorsko goranske županije. Gabrijel Režonja (7.r.) iz OŠ Podturen bio je četvrti u Obradi materijala, mentor Hrvoje Subotić, kao i Helena Perhoč (7.r.) iz OŠ Domašinec, mentorica Renata Martinec u području Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina. U Radio komunikacijama Vita Tompić (7.r.) iz III. OŠ Čakovec, mentor iz škole Zvonko Ljubić i mentor iz Radio kluba „Međimurje“, Vladimir Vinko  dijeli četvrto mjesto s učenikom iz Bjelovarsko bilogorske županije. Sedma je u Fotografiji bila Klara Benč (8.r.) iz OŠ Prelog, mentori Silvio Benč i Katica Mikulaj Ovčarić, dok u Robotici Fran Janči (8.r.) iz II. OŠ Čakovec, mentor Gordan Bartolić, dijeli sedmo mjesto s učenicima iz Varaždina i Karlovca.  

Plasman u „zlatnoj sredini“ osvojili su u Strojarskim konstrukcijama, Dino Erent (7.r.) iz OŠ Sveta Marija, mentorica Paula Dvorski Vilaj, Nela Kovačić (8.r.) u Elektrotehnici i Doroteja Tilošanec (8.r.) u Elektronici, učenice OŠ Jože Horvata Kotoriba s mentoricom Jelenom Tuksar.

Katica Mikulaj Ovčarić bila je članica ocjenjivačkog povjerenstva u području Obrada materijala, a Enes Bektešević u Robotici. Jelena Tuksar je kao članica Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja mladih tehničara Hrvatske, vodila natjecanje u području Radio komunikacije.

Željko Medved

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja